maanantai 3. tammikuuta 2011

Kymmenen kukkakuvaa 2010

Yritin kaivella arkistoista kauniita kukkakuvia viime kesältä. Kaikin puolin hyvien kuvien vähyydestä syytän lähinnä itseäni, uuden kameran käyttämisen opettelu on hidasta puuhaa.. Järkäleen kanssa pihalla kiertely on hankalampaa kuin pikkupokkarin pitäminen taskussa. Ja näyttää kameran paino vaikuttavan kuvien tarkkuuteenkin, jalustaa en ainakaan jaksa raahata pihalla mukana. Olin tottunut kuvaamaan kukkia ihan läheltä, jopa sentin päästä, mutta sepä ei onnistunutkaan uuden kameran objektiivilla. Haavelistalla onkin makro-objektiivi tai edes lähilinssi. Aurinkoiset säätkin teki kuvaamisesta haastavaa, sinisiä ja kirkkaanpunaisia kukkia ei pysty saamaan oikeanväriseksi.. Valkotasapainolla kikkailu kostautui myös: kamerasta kesäpäivänä katsottuna lämpimänsävyiset kuvat näytti hyvältä, nyt huomaa että ne on ihan luonnottoman oransseja.. No, oppia ikä kaikki, uusi kasvukausi on edessäpäin, sitä odotellessa nautitaan näistä muistoista:


PS. No ääh, eihän noita kuvia ole kuin yhdeksän.. Se vaivalla valitsemani törmäkukka halusi mukaan, mutta bloggerin mielestä se olisi pitänyt kääntää pystykuvaksi, ja sehän ei käy, joten en kelpuuta sitä mukaan ollenkaan..

3 kommenttia:

Irene kirjoitti...

Kauniita kukkia olet blogiisi valinnut. Tuo viimeinen ihanan hapsuinen (unikkoko?) kukka on suosikkini.
Olet kyllä nyt turhan kriittinen näiden kuvien ja värien suhteen. Vai olenko minä liian suurpiirteinen - mene ja tiedä? Minä kuljen puutarhassa ja vaan napsin kuvia kuvinkaan paljon ajattelematta. Tosin huomaan kyllä, että kaikki kuvani eivät sitten olekaan ihan oikean värisiä. Ehkä se johtuu siitä, että en ole koskan opiskellut valokuvaamista. Ehkä juuri siksi en osaa sitten olla niin kriittinen.
Mutta toisaalta taas jos on kriittinen niin sitten se nauttiminen jää vähemmälle.
Tulipas tästä nyt sitten filosofista!
Ihanaa päivää sinulle!
Irene

Vianna kirjoitti...

Kiitos Irene! Viimeisen kuvan kukka on tosiaankin pioniunikko. Nämä kuvat olikin ne ihan parhaat, ei näissä mitään vikaa ole, kaikki ihan kohdallaan. Toisin kuin niissä tuhansissa muissa kuvissa, joita ei nyt tässä näytetä :o) Yritän olla olematta liian kriittinen, pääasia kuitenkin on että nauttii sekä kukista että niiden kuvaamisesta. Mukavaa kevään odottelua!

pioni kirjoitti...

Ihania kukkia, tulee kesää ikävä. Onneksi sitä kohti ollaan taas menossa.