keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Sweet & sweet


Tänä kesänä kokeilussa oli kaksi paprikalajikkeita. Luomusiemenet tilasin Elomestarilta. Nyt on päästy niitä jo maistelemaan. Hyviä ovat. Ja mikä parasta - ei tartte pelätä mitään torjunta-ainejäämiä.

Sweet Dreams: Peperonityyppiset, kartiomaiset hedelmät, joiden pituus noin 15 cm, niskan halkaisija 3-4 cm. Makea. Kypsyessään muuttuu kellanvihreästä punaiseksi. 125 vrk.

Sweet Chocolate: Pitkänomaiset, lohkoiset hedelmät, jotka ovat suklaanruskeita ulkopinnaltaan, hieman vaaleampi sisältä. Mehukas, mietomakuinen. 125 vrk.

Ensi kesäksi voisi ottaa vielä pari lajiketta lisää. Ainakin tomaattipaprika vaikuttaa mielenkiintoiselta. Ja kasvihuoneeseen voisi vihdoin asentaa kastelujärjestelmän..

3 kommenttia:

Leena K kirjoitti...

Ihanan värisiä nuo Sweet Chocolatet. Pitää painaa nimi mieleen - tai muistaa kurkistaa sinun blogiisi keväällä.

Geranium kirjoitti...

Onpa komeita paprikoita, wau! Kasvoivatko ne siis kasvihuoneessa? Milloin kylvit siemenet, ovatko suht' pitkän esikasvatuksen vaativia, kuten chilipaprikatkin?

Vianna kirjoitti...

Kiitos!

Minäkin tarkistelen monesti kasvien nimiä ja muuta sellaista vanhoista postauksista. Kätevä tällainen puutarhapäiväkirja :o)

Siemenet kylvin huhtikuun alkupäivinä, yhtä aikaa tomaatin kanssa. Istutin taimet kasvihuoneeseen toukokuun lopulla, ja nyt on puskat täynnä paprikoita! Eikä edes kirvat ole olleet kiusana, vaikka välillä on kasvustot päässeet liikaa kuivahtamaan.