maanantai 3. helmikuuta 2014

Pieni pilkahdus intoa

No mutta, mikäs se siinä..?


Sehän on vuoden ensimmäinen hyvin luettu siemenluettelo. Kannet on jo revitty, nurkat hiirenkorvilla ja alareuna uitettu maidossa. Ehkä mua pikkusen jo houkutteleis rapistella siemeniä ja mieiskellä mitä sitä mihinkin laitais. Olen enimmäkseen kuolannut helppoja, suoraan kasvupaikalle kylvettäviä yksivuotisia, mutta onpa muutama muukin pussukka harkinnassa päästä ostoslistalle. Eniten houkuttais mm. yksivuotiset kaunokit, ruskehtavat revonhännät, kirkkaanväriset kehäkukat, kerrotut kosmoskukat, vaaleanpunaiset tuliunikot, mustat ja muutkin auringonkukat, uhkeat pioniunikot, kauniit koreatörmäkukat, kaikenlaiset kääpiösamettikukat, monet krassit, siniset tsinniat, pienet kaunokaiset, monenväriset punahatut ja ripsureunaiset orvokit.

Ja nytpä hokasin että mun kasvihuone ei enää sijaitse pellolla vaan pihalla, joten se ei enää ole luomuvalvonnan piirissä, eli saan hommata sinne muitakin kuin luomusiemeniä. Onkin heti paljon isommat valikoimat kurkkuja, tomaatteja ja paprikoita saatavilla. Vinkkailkaapa mitä lajikkeita (terveitä, satoisia, kylmänkestäviä, herkullisia..) kotitarveviljelijän kannattaa kasvihuoneeseen laittaa, minä oon ihan pudonnut kärryiltä kun oon vuosikausia kytännyt vain niitä luomusiemeniä.

3 kommenttia:

Maarit kirjoitti...

Minullekin on kertynyt kesäkukkien ja perennojen siemeniä yli 30 pussia:D

jori kirjoitti...

Siemenluettelot ovat kyllä parasta luettavaa. Turun Ruissalon kasvitieteellisessä näin viime kesänä niin upeita revonhäntiä, että suorastaan ihastuihin valtaisaan ja monipuoliseen valikoimaan. Meilläkin lähtee kerrottuja kosmoksia ja kääpiösamettikukkia kylvöksiin tänä keväänä. Englantilaisella thompson & Morganilla on mahtivalikoimat myös siemeniä niin kasvihuoneeseen kuin puutarhaankin.

Karolina kirjoitti...

Aiheeseen liittyen =)

Haaste Puutarha Ystäville
- Kerro kuvin parhaat siemenvinkkisi.
Mistä olet siemenet hankkinut, miten kasvattaminen onnistui? Esikasvatitko?
Laita haaste blogissasi eteenpäin.

T. Karolina /Karolinan Puutarha Blogi