keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Ja nämä ihan kohta..


Valkovuokot! Kukkimassa ihan näillä näppäimillä! Eikä oo vielä edes toukokuu! Oiskohan ne tänä vuonna kukassa jo äitienpäivänä, se oiskin eka kerta kun varmuudella kukkivat jo silloin. Ja narsissitkin! Aarreaitan takana viisi tuuheeta puskaa niitä kerrottuja kelta-oransseja, ja etupihan puolella mättäittäin kaikenlaisia narskuja. Nyt pari lämmintä päivää, niin eiköhän nämä ala poksahdella auki.Ja vielä korjaus edelliseen postaukseen, kun luulin ettei kevätkurjenmiekat kuki enää kolmatta kertaa. Löysin kuin löysinkin nämä himpun tummemmansiniset yksilöt (yhteensä 2) vasta nyt. Eli onpa vieläkin suurempi syy istuttaa näitä taas syksyllä lisää!

Toinen yllättävä ilonaihe löytyi pellolta: muutama talvehtinut palsternakka, joita ei syksyllä satoa nostettaessa oltu huomattu. Olivat säästyneet myyrien hyökkäyksiltä, ja muutenkin oikein napakoita ja hyvänmakuisia. Täytyy tulevanakin syksynä jättää osa palsternakoista talven yli peltoon. Monestiko sitä saa tuoreita kotimaisia luomujuureksia huhtikuussa? Kyselee nimimerkki ikävä oikeita porkkanoita..

3 kommenttia:

between kirjoitti...

Hienoja palsternakkoja, vaikka eivät nuo taida porkkanaikävää viedä.
Mukavaa vappua!

jori kirjoitti...

Njamskis =) Palsternakkoja minäkin katselin suorastaan himoiten =) Kevätkurjenmiekkasi on upea samoin nupuillaan olevat valkovuokot =)

anski kirjoitti...

Varmasti hyviä nuo talvehtineet palsternakat! Ihanan värinen kevätkurjenmiekka!