tiistai 9. toukokuuta 2017

Myyräntöitä (ja vähän muidenkin)




Voihan myyrä! Koko piha on täynnä pieniä koloja, krookusrivistä on enää puolet jäljellä, ja mun koristeomppu on kaluttu.. Myyh! Jostain syystä kuolleita myyriä löytyy pitkin peltoja, mikähän ne on tappanut, toivottavasti ei mikään myrkky kuitenkaan..



Lintujen tekosia lie pesät, joista toinen löytyi hienosti piilotettuna virginiantädykkeen juurelta kun siivoilin perennapenkeistä suurimpia varsia pois. Oksanhangassa veikkaan asustavan räkätin, vaan voi harmi kun juuri tuo koivu on turvallisuussyistä pakko kaataa kun on jo niin laho ja ihan liian lähellä taloa.



Omiinkin pihatöihin olen päässyt jo vähän käsiksi, kun lumet on vihdoin tarpeeksi sulaneet, vaikka lämpötila hipookin aamupäivisin vielä nollaa.. Sisääntulopenkissä on vielä runsaasti tilaa uusille taimille, nyt kaikenlaiset rikat yrittää kovasti vallata vapaata tilaa, niitä jo vähän nypin pois. Tammen alle "metsäpuutarhaan" ajattelin alunperin tehdä turveharkoista reunukset, mutta päädyinkin latomaan paikallaolleet kivet riviin, tulipa paljon halvemmaksi :o) Vielä vähän siistimistä, ja uusia kasveja mahtuu tännekin.

4 kommenttia:

Virve kirjoitti...

Voihan rähmä!Ikäviä nuo eläinten aikaansaamat talvituhot. Meillä koristepensaat ovat saaneet olla rauhassa, mutta kriikunoita maistellaan joka vuosi.

Häivähdys kirjoitti...

Onpa teillä myyrät riehustaneet! Onneksi ihan pian saa jo ensimmäisen raparperipiirakan!

Katja kirjoitti...

Luulen että heinäpesä on hiiren tai myyrän. Meillä löytyi noita 2kpl kompostista ja yksi maankatemuovin alta.
Toivottavasti koristeomenapuu vielä selviää.

Between kirjoitti...

Ilkeän näköistä jälkeä. Harmillista. Toivottavasti omenapuu vielä toipuu.
Kylmää on, mutta toivotaan lämpimämpää.