tiistai 17. huhtikuuta 2018

Puutarhastelukausi korkattu!Viime päivien lämpimät kelit on paljastaneet maata talon takaa vauhdilla. Vasta eilen pääsin tarkastamaan tilanteen, olin nääs viime viikon loppupuolen reissussa. Ja olipas iloinen yllätys kotiin palatessa! Otin kissapojat mukaan pihahommiin, vähän niitä piti houkutella, meidän etuovi on varjon puolella eikä takaovea ole ollenkaan, joten kisut oli hiukan epäluuloisia että niinkös siellä muka lämmintä olis.. Mutta oli! Olin varustautunut kevyillä ulkovaatteilla, mutta nekin lähti aika äkkiä pois. Oikeesti oli nin lämmintä ettei avojaloin hipsiessä yhtään olis arvannut että askeleen päässä on vielä hanki, maa oli jo ihan lämmin, samoin kuin pieni tuulenvirekin joka pihalla puhalsi. Oih autuus!! Viime kesänä aloin kaivamaan tuohon kaikista lämpimimpään kohtaan takaseinän varteen aluetta, johon on tarkoitus tulla terassi. Siinä maa on melko hiekkaista ja pehmeää, ja sain kesän kuluessa siivottua jo jonkinlaiselta kaitaleelta rikkaruohot pois. Talven jäljiltä siinä kasvaa aika lailla varsinkin suolaheinää ja vähän muitakin, ja niitäpä jo innolla kitkin pois. Kädet mullasa, paljaat varpaat maassa, auringon lämpö iholla.. Ai että mä nautin!!

Uutta kasvuakin on jo havaittavissa. Vaahteransiemenet puskee ituja, ja onpa hangen alta paljastuneet jo ensimmäiset lumikellojen piipatkin! Tällaisia kelejä lisää, kiitos, niin jo kohta päästään täälläkin nauttimaan ensimmäisistä kukkasista, oi!


4 kommenttia:

Hilu kirjoitti...

Meidänkin toinen sisäkissa uskaltautui talven jäljiltä ensimmäistä kertaa ulos viikonloppuna. Varovasti meni, että onkohan vielä kuinka kylmää ja märkää. Kesä, kun koittaa niin ulkoilevat sitten taas reilummin. Ihanasti maata jo näkyvissä hangen alta :)

Between kirjoitti...

Vaahteravauvat ovat aikaisia herääjiä. Minäkin niitä jo olen löytänyt.
Mukavia kevätpäiviä!

Maatuska kirjoitti...

Hui, ihan paljain varpain jo!

paleredrose kirjoitti...

Hyvin on täälläkin kevät edennyt ja paljon piippoja noussut. Nyt alkaa olla jännät paikat kun seurataan mitä maasta nousee ja miten kasvit ovat talvehtineet. Löysin tänne blogiisi juuri ja jäin lukemaan vanhempia juttuja. Terkuin Katja