keskiviikko 1. heinäkuuta 2020

Kesäkuussa







Jotenkin luulin, että tulisi useamin käytyä kameran kanssa moikkaamassa puutarhaa, mutta nyt on kyllä tyydyttävä siihen että kuvia ei paljoa ole, ei ainuttakaan juhannuksen jälkeiseltä ajalta. Olen kyllä käynyt kiertelemässä pihalla, leikkaamassa nurmikkoa ja vähän peltotöissäkin, mutta pihakierrokset on jääneet vähemmälle, semmonen päämäärätön haahuilu penkistä toiseen ja kaikista uusista ilahtuminen. Onhan se toki ihan eri asia tehdä pihakierrokset silleen ettei tarvi kun avata ovi ja olet jo siinä.

Kaikki kesäkuun sadevedet päätti sitten tulla kerralla maahan kuun viimeisenä päivänä, luonto ja kukkapenkit kyllä kiittää! Toisaalta hurja sade vähän haittaa peltohommia, traktorilla ei ihan heti mullikolla ajella, ja onpa se porkkanapenkkien kitkeminenkin paria pykälää miellyttävämpää jos ei tarvi märässä rikkaruohikossa istuskella. Nyt ois lomaloma, eli aikaa pyöriä siellä pellolla ja pihallakin. Silleen omaan tahtiin kuitenkin.

Omalta pikkupihalta on nurmi kulottunut kesäkuun kuivuudessa ja paahteessa, jospa muutama vihreä heinä nyt sateen myötä ilmestyisi. Pihlaja-angervot kasvaa liiankin hyvin, niille pitäis näyttää saksia. Kukkapenkissä maksaruohot kasvaa ja pörhistyy, tomaateissa on pari pikkuraakiletta, lintujen kans kilpaillaan kuka saa syödä amppelimansikat kun kypsyvät, yrttilaatikko on saanut pari asukasta, pihan pioni taisi myös kuivahtaa - onneksi toin sille kaverin, ruusupensas kukkii ja tuoksuu ihanalle. Nyt viihtyy taas omalla pihallakin kun siellä ei ole liian kuuma.

3 kommenttia:

Kruunuvuokko kirjoitti...

Kauniita kuvia. Onko tuossa toisessa kuvassa tarhakylmänkukka? Ihanan värinen.
Nyt on täällä meilläkin saatu helteen keskelle sadetta. Eilen taivaan hanat viimein aukesiva ja tänäänkin kuuroja on tullut vähän väliä.
Mukavaa heinäkuuta.

Between kirjoitti...

Välillä puutarhan kuvaaminen työn tuoksinassa unohtuu. Meille suurimmat sateet osuivat eiliselle. Puutarhan kastelu on hetkeksi hoitunut kiitettävästi.

Vianna kirjoitti...

Kiitos! Tarhakylmänkukkahan se, aivan ihanan punainen. Onneksi osuin paikalle juuri kun oli kukkimassa.

Sateet on täälläkin jatkuneet vielä heinäkuun puolelle. Kyllä nyt hetkeksi riittäis, ja jatkossa vähän tasaisemmin vettä pitkin kesää, kiitos!