keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Täydennystä


Tänään saapui "pieni" laatikollinen Hyötykasviyhdistykseltä tilaamiani siemeniä. Suurimmaksi osaksi hyötykasveja, seassa vähän auringonkukkia, kääpiösamettikukkia sekä vihdoin sain kauan haaveilemani maurinmalvan siemeniä. Syötävien kasvien siemenistä tilasin melkeinpä pelkästään luomulaatua, sekä biodynaamisia siemeniä. Muutenkin tuo biodynaaminen viljely on alkanut kovasti kiinnostamaan. Taitaa meille jonkinmoinen hyötykasvimaa tekeytyä kesäksi, sen verran paljon on intoa, tilaa - ja nyt näitä siemeniäkin.

Silpoydinherneestä oli iso pakkauskoko loppunut, mutta luulenpa että tämä 100 g, joka nyt tuli riittää meidän tarpeisiin.. Vaikka herne on oikeasti ainoa kasvi jota meillä kasvatetaan ihan melkein joka vuosi. Sokerihernettä sain onneksi sen 250 g, minkä tilasinkin. Joten kyllä herneiden luulisi riittävän useammankin puskassarymyäjän naposteltaviksi..

Ikkunalaudalla on ohrat jo kovassa kasvussa. Multapussi on siis jo aukaistu. Ja Pienin halusi kylvää kaksi omenansiementä purkkiin. Tokihan pikku-puutarhurin täytyy antaa toteuttaa itseään. On meillä kerran kaivettu luumunkiviäkin suoraan maahan. Eihän sille mitään voi jos kylvöksistä ei mitään tule, sellaisia ne siemenet joskus saattaa olla. Oikullisia.

Sormet syyhyten hypistelen näitä rapisevia pussukoita. Täytyyhän ne lajitella kylvöajankohdan mukaan, ja pikkuisen jo suunnitella mihin järjestykseen pääsevät keittiötarhan penkkeihin asustamaan. Vielä täytyy viikonloppuun malttaa odottaa ennenkuin pääsee kylvämään ensimmäiset, paprikat ja tomaatit.

6 kommenttia:

Jossu kirjoitti...

Intoa istutuspuuhiin! Monenlaista sinulla on kohta kasvamassa.

Heinähattu kirjoitti...

Kiitos! Toivottavsti edes osan näistä saan multiin, ja syötäväksi asti..

Tilu kirjoitti...

Heippati-hei

Ihania pikkupussukoita täynnä elämänalkuja.

Heinähattu kirjoitti...

Niin, eikö olekin ihmeellistä että kaikki tarvittava on valmiina pienessä siemenessä! Nyt vain askartelemaan purkkeja.. Tulis jo se kesä!

Maria kirjoitti...

Pussit on rivissä ja järjestyksessä ja jotain jo mulassa muhimassakin yhdellä sun toisella puutarhurilla! Löysin sivuillesi jostain ja linkitin heti itselleni, niin vihreältä ja runsaalta täällä näytti!

Heinähattu kirjoitti...

Hei Maria, ja tervetuloa! Ja kiitos! Puutarhureilla on tosiaankin kärsivällisyys koetuksella.. Pitäisi jo päästä kunnolla möyrimään mullassa! Lumien sulettua onkin niin paljon pihahommia että kaikki muu melkein unohtuu..