keskiviikko 25. elokuuta 2010

Onnistumisia (ja vähän myös epä-)


Tälle kesälle ei ollut mitään suuria puutarhaan liittyviä projekteja. Paitsi tietysti pienen omenatarhan sekä kahdenkymmenen aarin mansikkamaan perustaminen, ne melkein meinasi unohtua.. Muutoin olen edennyt puutarhassa fiilispohjalta. Kuumat kesäkelit pakottivat pysyttelemään pois pihalta pitkät tovit, ja nyt sitten tuli syksy kertaheitolla.

Alkukesällä innolla aloitettu kukkapenkkiprojekti tyssäsi juhannusruusujen juurakoiden elinvoimaisuuteen.. Täytyy ottaa konevoimat avuksi sen projektin loppuunsaattamisessa. Tänä vuonna, ensi vuonna vai joskus myöhemmin - sitä en vielä tiedä.

Iloinen olen pihakeinusta, jossa voi istua keinumassa ja ihastelemassa ympärillä olevaa kukkarunsautta. Pikku pätkä olisi vielä tarkoitus kaivaa nurmikkoa auki keinun ympäriltä tälle vuodelle, ihan muutama taimi vielä on istuttamatta.

Iloitsen myös kylvökokeilujen lopputuloksesta. Kesäkukat ja perennat onnistuivat kohtalaisesti. Ruukkuihin ei tarvinnut paljon ostokukkia istutella, ja perennapenkkiinkin löytyy asukeiksi omia kasvattejakin.

Kasvimaalla erityisen hyvin menestyivät viime vuoden tapaan kesäkurpitsat sekä porkkanat, ja uutena tulokkaana punajuuri. Tällä kertaa myös herneitä on ollut syödä asti, ensi vuonna täytyy perustaa vieläkin isompi hernepenkki. Myös punasipuleista tuli kohtalainen sato. Valkosipulin kasvattamista pitää näköjään edelleen harjoitella, myöskään kaalit ei edenneet alkua pitemmälle.

Kunnollista kasvihuonetta kaipailen, se olisi korvaamaton apu sekä kukkien että vihannesten taimikasvatuksessa. Kasvihuoneviljely ei oikein ole napannut tänä kesänä, kastelu on jäänyt ihan hunningolle ja sato on sen mukaista. Pari omaa kurkkua syötiin, samoin paprikoita. Tomaatteja tulee jokunen kourallinen.

Vielä on puutarhassa muutama "pikkuhomma" tehtävänä ennen talvea.. Kunhan tuo sade vähän hellittäisi.

1 kommentti:

Maria kirjoitti...

Syksyiset pienet puutarhahommat kuulostavat mukavilta. Rakastan syksyä; kirpakkuutta ilmassa, kosteutta ja hieman viilliintynyttä puutarhan olomuotoa. Tämä vihreä blogipohjasi on muuten ihan raikas!