torstai 10. helmikuuta 2011

Eksoottisia hedelmiä


Eilen postilaatikkoon kopsahti Kauppilan kevätkuvasto. Vaikka olin etukäteen mielessäni aikonut siirtää sen suoraan paperinkeräykseen, kuinkas kävikään.. Alkupään koristekasvisivut pystyin ohittamaan ilman suurempia tuskia, mutta tästä hyötykasviaukeamasta en päässyt yli..

Kiiviköynnös, maapähkinä, päärynämeloni, punapassio, goji-marja, runkokirsikka, kääpiöpäärynä, runkoluumu, oliivipuu, banaani, aitoviikuna.......

Kiiviköynnöksen, kääpiöpäärynän ja runkoluumun olen hankkinut aikaisempina kesinä, ja ne on asuneet ruukuissa ja talvehtineet meidän pottu"kellarissa", eli navetan vanhassa maitohuoneessa sähköpatterin turvin. Tänä talvena kellarista petti tekniikka, ja kaikki meni jäähän: talvehtivat kasvit ja parisataa kiloa perunaa.. Pari pientä goji-marjan tainta on kaivettuna kasvimaahan, päällä montakymmentä senttiä lunta. Kevään koittaessa pääsen tutkimaan kuinka talvenkestäviä ne oikeasti olivatkaan.

Joten edelleen hankintalistalla on kaikenlaisia eksoottisiakin hedelmiä. Sekä sellainen pieni viherhuone tuohon talon kylkeen..

2 kommenttia:

Eeviregina kirjoitti...

Siskoni parvekkeella Israelissa kasvaa oliivipuu, sitrus ja kärsimyshedelmä. Olisipa omalla pihallakin jotain noin eksoottista!
No aika kuluu tässä puutarhakirjoja ja -lehtiä selaillessa ja suunnitelmia tehdessä. Eikä montaa viikkoa kulu, kun alkaa jo maata näyttää!
Mukavaa helmikuun viikonloppua!

Irene kirjoitti...

Upeilta nuo näyttävätkin!
Tuo yllättävä jäätyminen on tosi harmillista. Olen sen itsekin kokenut muutaman kerran.
Itse talvetan porstuassa patterin turvin. Välillä se menee jäähän. Mutta ilmeisesti kaikkein sitkeimmät aina kuitenkin selviävät.
Mielenkiintoista kuulla, miten tuo superfood, gojimarja, on selvinnyt.