lauantai 30. huhtikuuta 2011

Oranssia!

Värkkäilen tuohon takapihalle tuvan nurkalle samantapaista hirsillä reunustettua perennapenkkiä kuin keittiön ikkunan alla on. Tämä vaan on etelän puolella, ja siksi oikein mukavan aurinkoinen ja lämmin paikka. (Tähän siis pitää syksyllä istuttaa niitä aikaisia sipulikukkia!)

Aloin miettimään kasvivalikoimaa, ja ennen kaikkea värejä, sillä ne tutut vaaleanpunainen, sininen ja violetti ei näytä kauheesti miltään keltaista seinää vasten.. Sitten välähti: oranssia sen olla pitää! Ja tietysti vähän jotain kontrastiväriä, kävisköhän tumma violetti ja limenvihreä/sitruunankeltainen. Joukkoon ihan hippunen valkoista rauhoittamaan värivalikoimaa. Saappaat nähä mitä siitä tulee.

Ajattelin siirtää penkkiin naventan seinustalta nämä oranssit päivänliljat (, jotka tässä näyttääkin vähemmän oransseilta mitä muistinkaan..).


Ehkä tulikellukkaa, ruskoliljaa, kesäkulleroa. Tilauksessa on myös punahattu 'Hot Summer', joka ainakin kuvan perusteella näyttää oikein herkkuväriltä.

Ne tummat violetit onkin vähän vaikeampia.. Ritarinkannusta ja sitä tummaa kerrottua akileijaa ainakin, mutta mitä muuta?

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi että se on kiva suunnitella ja toteuttaa uusia ideoita :). Violettihan passaa keltasen ja oranssin sekaan.

Mari kirjoitti...

Minulla myös suunnitelmat surraa päässä. Perus orvokkeja kävin tänään hakemassa. Seuraavaksi möyhinnän alle menee kesäkukkapenkki. Paljon olis toiveita mitä sinne laittais. Saa nähdä mitä sinne sitten viimein päätyy ;)

Erjuska kirjoitti...

Oranssi on hieno väri : ) Suunnitelmasi kuullostaa mukavalta.

Aurinkoista Vappua Sinulle.

-T kirjoitti...

Ihanaa suunnitella! Itse pohdin mihin laittaisin pihamaalla unikkoa ja laventelia... Eilen ostin kaupasta unikonsimeniä, joista pitäisi tulla valkeita unikonkukkia.
Hyvää alkanutta toukokuuta :)