keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Vihoviimeiset sipulit


Piilotin alesipulit, jotka tällä kertaa oli siis enimmäkseen tulppaaneita, tuonne peltiboksiin. Boksin jätin eteiseen, jotta se osuisi silmään aina ulos mennessä, ja jollain kerralla ehkä lähtisi mukaan. Mietin ja mietin mihin vielä mahtuu kaivamaan sipuleita. Uusia kukkapenkkejä en näitä varten ajatellut tehdä, ja vanhat alkaa olla ääriään myöten täynnä. Vaan mitä jos istuttaisi tulppaanit tuohon uuden etupihaterassin viereen, siihen mihin on jo kukkapenkkiä alustavasti aloitettu, eli tongittu pois kaikki vihreä, niin että jäljellä on vain hiekkapitoista talonvierusmaata. Hyvä idea muuten, mutta siihen kukkapenkkiin on tulossa hirsireunukset, joita ei nyt saada haettua autotallista kaikkien koneiden takaa, ja muutenkin penkki pitää rakentaa valmiiksi ennenkuin sinne mitään kaivellaan pysyvästi asumaan. No mutta, entäpä jos kaivankin sipulit maahan ritilän kanssa, se on helppo kaivaa pehmeään maahan ja aikanaan sitten tönkiä kokonaisuudessaan poiskin - toivottavasti..Ja niinpä tein. Tulppaaneja on nyt sitten kaikkien jo aikaisemmin maahan kaivettujen lisäksi vielä:
* 'Blushing Apeldoorn'
* 'Fire Wings' ja
* 'Apricot Foxx'.

Tulppaanien lisäksi ostin vielä pari pussillista lehtolaukkaa á 0,29 €, ne sain kaivettua vanhoihin penkkeihin. Ja tänä aamuna kello seitsemän ulkolämpömittari näytti +9,5 astetta..

4 kommenttia:

Millan kirjoitti...

Onpas viehkeä peltiloota!.. ja sinä sitten löysit jostain lehtolaukkaa. Minäkin tilasin Kodin Kukilta, mutta olivat loppuneet ja sain tilalle jotain onnettomia virvanarsisseja, jotka eivät edes selviydy talvesta näin pohjoisessa.

Multasormi kirjoitti...

Kanamunakennoja on kans käytetty istutuskennoina. Ne varmaan kannattaa kastella sitten hyvin, että juuret pääsee kehittyy. Vaikka kostuu ne näin syksyllä muutenkin. Niillä ei vain voi nostella ylös sipuleita, niinkuin sun ritilälläs joskus.

Cosmos kirjoitti...

joo eikö olekin mahtavaa kun on niin lämmintä, 10 astetta öisinkin... ja onneksi meillä ei ainakaan ole satanut liian paljon! Ihana syksy!

Geranium kirjoitti...

Meillä edellinen asukas oli laittanut tulppaaneja juuri noilla muoviritilöillä maahan, ja hyvin lähtivät ylös vielä vuosienkin jälkeen.

Naapuri nostaa osan tulppaaneistaan maasta kesäksi voimia keräämään, ovat kuulemma sitten jaksaneet kukkia komeasti joka kevät. Hän ei laita sipuleita edes tuollaisella ritilällä, vaan ihan perinteisesti kaivaa yksitellen maahan ja maasta pois. Eli jos se nurmikko vihertää siellä aidan toisella puolella, niin kyllä siellä on myös ahkerampia tarhureita :D