lauantai 25. helmikuuta 2012

Marjoja


Nykyäänhän olen taas opiskelija, ja musta tulee isona marjatilayrittäjä. Tai ainakin sellasessa koulutuksessa olen nyt vielä vuoden verran. Tähän asti ollaan opiskeltu lähinnä mansikan ja vadelman viljelyä, mukavana piristysruiskeena viiniköynnöskurssi, joka oli vapaaehtoinen ja hirrween hirrween antoisa.

Viiniköynnöskurssin tai kevään tai minkä lie innoittamana viljelysuunnitelmat nytkähti aimo harppauksen eteenpäin. Viiniköynnöksen taimet on siis jo tilattu, samoin pensasmustikat ja makeapihlajat. Mesimarjankin taimia kyseltiin, mutta niitä ei tahdo oikein olla saatavilla. Sen sijaan on alkamassa projekti, jossa tutkitaan erilaisten kasvatustapojen vaikutusta mesimarjan satotasoon tai jotain sinnepäin. Projektiinlähtijöille löytyisi kyllä taimia. Täytyy hieman harkita lähetäänkö mukaan. Jos lähetään, niin tiedossa on kasvihuoneen/ kausihuoneen/kasvutunnelin rakentaminen kastelusysteemeineen kaikkineen. Kääks!

Haluaisin hankkia muutaman omenapuun tien varteen ikäänkuin kujanteeksi. Osa voisi olla päärynöitä (Nivalalaisia päärynäpuita myy Pihakutsut - vink vink), ja välissä vaikka sitä makeapihlajaa. Tiedossa siis näyttäisi olevan jonkinverran kaivamista tulevalle kesälle..

4 kommenttia:

Geranium kirjoitti...

Marjatilayrittäjäksi, wau! Nyt täytyy sanoa, että nassu vihertää kateudesta kuin viiniköynnös konsanaan :o Aivan ihanaa, että pääset toteuttamaan tällaista hienoa, monen ihmisen Suurta Unelmaa. Jo pelkästään aiheen syvällinen opiskelu olisi mahtavaa :)

Noh, onneksi saamme seurata polkuasi ainakin tätä kautta - ja toki tulla sitten marjatilallesi herkkuja shoppailemaan, kun sen aika koittaa! Nam.

Onnea tulevaan, Vianna!

Cosmos kirjoitti...

Voi Wautsiwau! Tosi jännää! Mites päädyit tällaiseen? Onko ihan uusi suunta vai?

VAAHTERAMÄKI kirjoitti...

Kuulostaa todella mielenkiintoiselta, siis sekä koulutus, yrittäjyys että myös tuo mesimarjatutkimusprojekti! Voi, samanmoisia koulutus/yrittäjyys aatoksia on aina välillä omassakin päässä liikkunu... Onnea opintoihin ja toivottavasti saat oman yrityksenkin pystyyn! :)

elämäni matkat kirjoitti...

Viiniköynnöskurssi, jee!