perjantai 21. syyskuuta 2012

Tyhmä kesäMiten nyt onkin ollut niin hankala alkaa pihatöihin. Koko kesä meni ohi ihan viuh vaan, eikä juuri mitään tullut tehtyä. Ei ollut joko aikaa, terveyttä, huvitusta, rahaa, keliä tai mitä milloinkin, ja hommat jäi ihan tekemättä. Nyt pitäisi vielä puristaa se yksi reilun kahdenkymmenen neliön kukkapenkki siihen pisteeseen, että kasvit voisivat muuttaa siihen asumaan. Taimia vielä riittää, ja joku vielä hommasi taas muutaman kukkasipulinkin..

Hyötykasvipuolellakin oli ihan plääh-kesä, juuri mitään syötävää ei omasta maasta saatu. No mansikoita tietty.. Valkosipulia sentään tuli runsaasti (kiitti muuten ohjeista!), se johtuikin siitä että ne laitettiin maahan jo viime syksynä. Tänä syksynä pitäisi jaksaa tökkiä niitä taas maahan lisää.. Omenoista päästiin maistelemaan Pirjaa, talvilajikkeet (2) on vielä puissa. Muutama oma luumukin tulee maistiaisiksi, näitä punaluumuja sekä Sinikkaa. Jeee! Että jotain sentään..

7 kommenttia:

Multasormi kirjoitti...

Täällä kohtalotoveri: Kesä tuntui menevän liian nopeasti, liian märkänä ja niin pois päin... Valkosipulit on nostamatta. Jos tekis sen tänään tai ensi viikolla. Olisiko se kuunkierron mukaan oikein? Onko sulla hajua siitä? Ainakin peruna pannaan alakuulla maahan ja yläkuulla ylös.
Porkkanaa tuli mukavasti, ja sipulit kasvoi. Muut meni vähän penkin alle. Tomppuja on kypsynyt nyt sitten ikkunalla.

mustakissa kirjoitti...

Yhdyn kaikkeen. Juuri noin se on mennyt ja ne kukkasipulit odottavat täälläkin - ja niitä on paljon,,,

Iiris kirjoitti...

On varmaan sama vaiva ollut koko maassa kun ihmisiä kuuntelee. Täälläkin kesä meni tosta noin vain nenän edestä. Kunto ei antanut periksi tehdä töitä niinkuin olisin halunnut ja kaikki on nyt retuperällä puutarhassa. Kukkasipulit odottaa täälläkin maahan pääsyä. Mutta odotellaan aikoja parempia.

Sadun blogi - Satu's blog kirjoitti...

Minusta tuntuu kuin kesää ei olisi juuri ollutkaan. Satoi, tuuli tai oli viileää. Ei ollut yhtään sellaista kuin kesällä pitäisi olla. Ahistaa... :O(

Kuusirannan emäntä kirjoitti...

Olipa piristävä kirjoitus, kiitos! :)

Laura kirjoitti...

Koetetaan saaja kukkasipulit maahan, että voidaan aloittaa keväällä ihailut ja muut puutarhahommat uudella innolla ja toivon mukaan paremmilla kesäsäillä ja muilla mahollisuuksilla.=)

Heidi-Maaria kirjoitti...

Itse istuttelin perennoja omaan pihaan viime vuonna vielä lokakuussa ja hyvin kaikki lähtivät, joten ehdit kyllä aivan mainiosti tehdä perennapenkkisi :)