maanantai 11. maaliskuuta 2013

Kumman kaa?


Hauskaa haastetta pukkaa taas, kiitos between! On se hyvä että edes jotain aihetta on kirjotella näin keskitalvellakin :o) Kummasti ei yhtään vielä kevätä. Ei yhtään mitään kylvöjä ole käynyt edes vielä mielessä. Jotenki harmistuttaa tuo katoton kasvihuone, ei huvita tomaattejakaan kasvatella.. No kattellaan, jospa se vielä tästä iloksi muuttuu..


Savimaa vai hiekkamaa?
- Pakko vastata savimaa, sillä sellainen meillä ennen oli, ja pienen maanparannuksen jälkeen kaikki kasvoi tosi hyvin eikä tarvinneet mitään kasteluita ikinä. Ihan puhtaasta hiekkamaasta ei ole omakohtaista kokemusta.

Varjoisa vai paahteinen piha?
- Otan sen varjoisan, kiitos. En ole mikään auringonpalvoja, ja muutenkin katveessa on mukavampi puuhastella kuin porotuksessa.

Lapio vai sakset?
- Lapio, saksilla on loppujenlopuksi aika vähän hommaa pihalla. Sellaset oksasakset on tietty asia erikseen..

Taimikasvatus vai valmiit taimet?
- Kukkien taimet valmiina, paitsi silloin kun höyrypäisyys keväällä iskee ja pitää joka ikkunanedusta täyttää purkkiarmeijalla. Halvemmaksihan toki tulisi kasvattaa kaikki itse, mutta ei aina jaksa. Hyötykasvit hankin valmiina taimina vain jos tiedän miten ne on kasvatettu ja millä aineilla käsitelty.

Puut vai pensaat?
- Saako ottaa molemmat? Ei näistä voi valita. Puita pitää ehdottomasti olla, mutta kun ei voi olla ilman pensaitakaan..


Yksivuotiset kukat vai perennat?
- Perennat, ne kun kerran hankkii niin sitten saavat olla, ja ensi kesänä voi hankkia aina lisää uusia uuteen paikkaan.. Yksivuotisia en ole viime vuosina harrastanut juuri ollenkaan.

Uutuudet vai perinnekasvit?
- Tekis melkein mieli sanoa että uutuudet. Perinnekasveistakin tykkään juu, mutta kyllä mun haavelistalta löytyy paljon enemmän kaikkee uutta jännää kuin niitä perinteisiä.

Riippumatto vai kitkeminen?
- Ihannetilanne ois se että aluksi kitketään niin paljon että loppuajan voi kölliä riippumatossa. Oikeesti meillä on kyllä parikin riippumattoa, mutta ei yhtään paikkaa mihin ne voisi ripustaa.. Ja tykkään kyllä pienimuotoisesta kitkemisestä, se on ihan terapiaa. (Paitsi juolavehnät, voikukat ym riesat.)

Alan Titchmarsh vai Pentti Alanko?
- Pentillä on monia viksuja ohjeita luonnonmukaiseen pihapiiriin. Alania kattelen telkusta aina kun mahdollista, onhan se vähän erilaista sellanen brittiläinen puutarhakulttuuri, mutta ihan käyttökelpoisia vinkkejä sieltäkin löytyy.

Kirjat vai blogit?
- Melkeinpä voisin vastata blogit, ainakin puutarhapuolella. Kirjat on jotenkin niin samanlaisia, toki poikkeuksiakin on, mutta blogeista voi helposti poimia just ne parhaat jutut ja vinkit. Toki kirjoja on helpompi lukea..

Haluaisitko ilmaiseksi Hollantiin vai Englantiin?
- Savolainen vastaus: Haluaisin! Kummassakaan en ole käynyt, joten ilmaiseksi lähtisin ihan kumpaan vain, varsinkin jos saisin yhtä höyrähtäneen matkaseuralaisen :o)

1 kommentti:

Kukkaiselämää - My flowering life kirjoitti...

Miten pieni soma sammakko tuossa kuvassa! Netistä me löydettiin kasvihuoneeseen kattolevyt ihan edullisesti, kun meillä hajosi. Mutta sulla taisi olla kaarimallinen huone. Jaa-a. Tutkaile nettiä, varmasti löytyy jokin korjausjuttu, ettei tarvitse uudelleen rakentaa.