sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Äitienpäiväkukat


Olipas se sittenkin jouluruusun nuppu! 'Ellen Picotee', ellen väärin muista. Yhden kukkavarren on tehnyt, ja siihen tulee kolme kukkaa. Voi jee, mun ensimmäiset! Otin tuolta ihanasta pilkullisesta sisuksestakin kuvia, mutta taidan näyttää ne joskus myöhemmin.

Ihka ensimmäinen valkovuokko uskalsi tänään kurkistaa nupusta. Kaverit vielä hetken harkitsee, mutta eiköhän niitä ala jo huomenissa näkyä, varsinkin jos sääennusteet paikkansa pitävät. Vähän varjoisammassa paikassa kerrotut ja vaaleanpunaiset valkovuokot sekä hämyvuokot on vasta nostaneet päänsä mullasta. Tiedossa siis iloa pitkäksi aikaa!Sinivuokotkin jaksaa vielä olla kauniita. Kultasateen (edelleen hengissä, vaikka puput vähän kävivätkin latvomassa oksia talvella) juurelle on putkahdellut useampi mätäs näitä viehkoja sinisiä ihanuuksia. Pari pikkualkua olen myös siirtänyt pois tulevalta käytävän paikalta. Jokohan meillä pian on oma sinivuokkometsä..

Oransseja tulppaaneja on kymmenkunta. Ne on tosi kauniita, terälehdet on keltareunaiset. Liekö sitten niitä lummetulppaaneja vai mitä, mutta tuo väri on kyllä tosi piristysruiske näin kesän alla.Skillan kainalosta löysin yllättäen keltaisen pikkuauringon. En ole ennen tavannut leskenlehtiä kukkapenkistäni, mutta yksi juurenpätkä on näköjään nyt löytänyt tiensä sinne. Pitää vielä miettiä mihin toimenpiteisiin tässä ryhtyisi. Mieluummin kyllä olisin ottanut "riesaksi" vaikka niitä ihania pikkukäenrieskoja(kohan ne oli..).

4 kommenttia:

Erjuska kirjoitti...

Kyllä se tuo kevät aina vaan on niin ihana. Jouluruusut on kivoja. Minulla on niitä kaksi ulkona ja yksi sisäkasvina.

Mukavaa viikonalkua.

between kirjoitti...

Suomi on pitkä maa ja kevät etenee eri tahtiin. Siitä on kuitenkin se ilo, että valkovuokoistakin pääsee nauttimaan täällä blogimaailmassa vähän pidempään. Meillä on kukkinut täällä etelässä kohta jo pari viikkoa. Paras aika taitaa kyllä olla juuri nyt.

Terhi Holopainen kirjoitti...

Voi mikä jouluruusu -kateus!!! Aivan ihanan värinen ja NIIN kauniin herkkä kukka. Ostoslista kasvaa...

pioni kirjoitti...

Kyllä kevät on ihanaa aikaa!
Mun punaisesta jouluruususta ei näy jälkeäkään:(