torstai 2. toukokuuta 2013

Hei, meillä kukitaan!


Näitä valkoisia krookuksennuppuja olen kytännyt jo päiviä, että milloin malttavat kurkistaa ihan kunnolla maisemia. Nyt pari päivää sitten rohkaistuivat ja kurkkasivat. Siniset krookukset on vähän hitaampia.

Sinivuokot on samoin olleet jo päiväkausia ihan siinä hilikulla, että aukaiseeko kukat vai ei, ilmeisesti viileys on viivyttänyt heitä. Vapun kunniaksi pari kukkaa oli jo ihan auki, vaikka viileää meillä on edelleenkin.Kukkapenkissä majailee edelleen kaksi raidallista krookusta, yllätyksekseni huomasin toisen heistä jo kukkivan ihan täysillä, ja kaveri vieressä on hänkin jo melkein auki.

Uuteen kukkapenkkiin istutetut kaikki sipulikukat on puskeneet piippojaan esiin ihan urakalla. Yksi pieni utelias kurjenmiekka loistaa sieltä kirkkaansinisenä, muista ei vielä näy edes nuppuja.Risukasan keskeltä huomasin pilkottavan väriä, imikkähän se siellä, oikeastaan kaksikin. Ne pitää ehdottomasti siirtää jonnekin muualle, käytävä laajenee juuri tähän, ja muutenkin paikan valo-olot on muuttuneet radikaalisti.

Ja bongasin jo ensimmäiset valkovuokkojen lenkitkin puskemassa maasta. Tai luulin niitä ensimmäisiksi, kunnes tongin syreenipuskan reunamia vähän tarkemmin: siellähän ne naisvoimistelijat jo oikoo jäseniään..

7 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Ihania kevätkukkijoita sinulla <3 Imikkäkin ehti jo kukkaan,vau! mulla vasta isokukkaiset krookukset aloittelee kukintaa ekassa,lämpimimmässä paikassa.Vähän hidasta on tahti tänä keväänä,mutta parempi näin kuin se muutaman vuoden takainen pikakelauskevät.Auvoisia kukankatselukierroksia sinulle :)

Scilla kirjoitti...

Mä odottelen vielä pienten kurjenmiekkojeni kukintaa, ne on kyllä hienoja kukkia :)

between kirjoitti...

Viime viikolla näin muutaman yksittäisen valkovuokon. Tänään niitä oli moottoritienkin varrella valtavia mättäitä.

Intianminttu kirjoitti...

Vappuna näin mökillä ekat valkovuokot kukassa. Nuo kevätkurjenmiekat ovat suosikkikukkijoitani näin alkukeväänä. Mökillä oli noussut jo yksi sininen esille, kuten teilläkin. Ihana kukka, herkkä ja kukkii melko pitkäänkin!

Terhi kirjoitti...

Kauniita hentoja kevään sävyjä!Itse en ole vielä valkovuokkoja bongannut missään mutta sinisiä senkin edestä. Mukavaa ja lämmintä toukokuuta!

Terhi kirjoitti...

Kauniita hentoja kevään sävyjä!Itse en ole vielä valkovuokkoja bongannut missään mutta sinisiä senkin edestä. Mukavaa ja lämmintä toukokuuta!

pioni kirjoitti...

Meillä vuokot vielä piileskelevät, siis ne valkoiset. Eikä sinisissäkään näy nuppuja.