tiistai 16. heinäkuuta 2013

Uusia asukkaitaMuutamia uusia kukkasia olen hommannut, ja pitänee kirjata lajit muistiin. Lähitaimikaupasta ostin ihanan sikurin (siitä tykkää näköjään muutkin kuin minä), törmäkukkien ystävänä kotiutin vaihteeksi kivikkotörmäkukan entisten kaukasiantörmäkukkien kaveriksi (alla kuvassa kaukasialaisista sinisempi). Etelänruusuruoholla on muuten vähän samatapainen kukka, niitäkin mulla on omia yksvuotiaita kasvatteja muutama, on vaan melko hankala väri kuvata.. Lisäksi mukaan lähti valkokukkainen kivikkokilkka, joka saa levitä ihan mielensä mukaan, kirjavalehtinen akankaali, joka hänkin saa levitä ihan mielensä mukaan, sekä kuolanpioni, sellasta mulla ei ennestään vielä ollutkaan.Agrimarketista löysin pinkin tarhajuorun 'Red Grape'. Jotenkin siellä tuntui olevan perennat jo tosi vähänä, tai lajit sellasia perusjuttuja mille mulla ei just nyt ole tarvetta. Siirryinkin suosiolla hyötykasviosastolle, ja sieltä lähti mukaan yksi uusi viinilajike 'Fabel', saappaat nähä kuinka hän menestyy täällä näin pohojosessa. Mustaherukoista valitsin 'Mortin' sekä 'Mikaelin', ne täytyy istuttaa kukkapenkin puolelle koska eivät ole luomutaimia. Halusin kuitenkin pari mustaakin herukkaa itselle, muutaman vuoden päästä niistä saa jo hyvän sadon pakastimeen laitettavaksi ja edelleen jalostettavaksi vaikkapa kotiviiniksi.


Ai niin, yritänpä sittenkin päästä käväsemään perjantaina siellä Oulujoen taimistolla näkemässä blogituttavia ja ehkäpä tekemässä lisää löytöjä pihaan! Jeeee!

1 kommentti:

MINNA kirjoitti...

Uusia kukkia on kiva hankkia ja kokeilla miten menestyvät. Minä hankin tänä vuonna kaukasiantörmäkukan. Sinun hankintasi ovat sellaisia, jotka pitää myös lisätä listaani :O) Kauniita kuvia.