Onneksi niitä on vain 19 aaria.. Kävin nykäsemässä muutaman porkkanaisen näytiksi. Violetteja otin eniten, keltaisia vähiten, ja oranssejakin jonkun verran. Naatit pois jo pellolla, ja porkkanoille hellä esipesu painepesurilla.
Puhtaat porkkanat pääsee keittiöön. Päät pois, ja porkkanat pinoon. Hauskoja nuo violetit, kun ei ne olekaan "läpivärjättyjä" :o) Sitten laitettiin porkkanat Nicer Dicerilla silpuksi, kaveriksi kesäkurpitsa, koko joukolle oliiviöljykylpy, niskaan suolaa ja pippuria ja uuniin. Ai namnamnam!
Illan ohjelmassa on porkkanahillon tekoa.. Täytyy yrittää kokeilla minkälaista sössöä siitä tulee, ja sitten miettiä mihin kaikkialle sitä voisi käyttää. Mietitään myös miten muuten porkkanat voisi säilöä talveksi, ja sama homma kesäkurpitsan kanssa. Ideoita?
1 kommentti:
Nuo violetit on sitten hauskoja! Varmaan maistuvat ihan samalta kuin "tavallisetkin", mutta kyllä mä varmaan vähän jännittäisin maistamista :D
Meillä on porkkanat yleensä pilkottu, esikeitetty ja pistetty annosrasioissa pakkaseen odottamaan.
Lähetä kommentti