perjantai 6. syyskuuta 2013

Ihana istutuspäivä
Tuntuu ihan kuin tänään olisi ollut koko vuoden viimeinen mahdollinen istutuspäivä. Sain viimein aikaiseksi aloitettua mun "arboretumin" rakentamisen, istutin vanhalle pikku laitumenpläntille hevoskastanjan sekä pähkinäpensaan. Vaati ensin hieman kahlaamista nokkosissa ja horsmissa ennenkuin löysin sopivan paikan niille. Alkukesällä olin käynyt paikat jo alustavasti katsomassa, mutta tässä välissä on ollut paljon mansikkaa ja muutakin tehtävää, joten luonto oli ehtinyt vallata mun valitseman istutuspaikan. No, sopu sijaa antaa, täytyy keväällä tehdä hieman tilaa niille mikäli ovat vielä hengissä.

Viinitarha sai kolme uutta asukkia, kun istutin pitkään purkissa asuneen Fabelin sinne, sekä siirsin ompputarhasta yhden Zilgan. Kolmas viinitarhan uusi asukas on minikiivi Annikki, jolle ei nyt parempaa paikkaa keksinyt, joten saa yrittää maastoutua viiniköynnösten joukkoon. Halusin senkin kuitenkin jo pois sieltä ompputarhasta, tarkoitus olisi että kaikki siellä majailevat ylimääräiset asukit olisi talveen mennessä jossain muualla, eli mieluiten omilla paikoillaan.

Alkukesästä kasvimaalle pensaita varten rakennettu mansikkakankaalla pällystetty penkki on sekin odottanut kasveja koko kesän. Löysin punaherukkapuskien välistä muutaman rupusen pensasmustikan taimen, jotka on siellä olleet jo vuoden tai pari, ja koska ne oli tarkoitus istuttaa juuri siihen penkkiin niin teinpäs senkin tänään. Viisi pensasmustikkaa, ja kuudes odottaa vielä kukkapenkissä. Lisäksi tilasin neljä uutta puskaa, joita odottelen vielä tulevaksi. Penkin toisesta päästä voisi istuttamisen aloittaa vaikkapa viher- ja vaaleanpunaherukoilla.

2 kommenttia:

anski kirjoitti...

Sulla on ollut tosi hieno puuhapäivä! Ihanaa, kun on vielä niin lämmintä :) Hyvää viikonloppua!

Eija kirjoitti...

Liityin lukijaksi. Katsoin, että puutarhasi on IV vyöhykkeellä lähellä V vyöhykettä. Ja siellä on viiniköynnökset talvehtineet ilmeisesti ihan taivasalla. Luulin, ettei ne selviäisi niin kylmässä. Täytyypä lueskella mitä kaikkea mielenkiintoista täältä löytyy.