perjantai 13. kesäkuuta 2014

Epä- & ajankohtaista

Ensin epäajankohtaisuudet: ihan vain muutama alkukesäinen sipulikukkakuva, kun on jäänyt näyttämättä, sekä nuo hauskat päivänliljan kidat. Harmi vain että itse p-lilja on se tylsä, tavallinen keltainen ja vieläpä ihan väärässä väriseurassa, mutta nuo nuput on kyllä joka vuosi yhtä hauskat.

Kevään uutispommi: tähkälaventeli talvehti ilman mitään suojauksia, vaikka lunta ei ollut juuri yhtään! Molemmat ostetut taimet sekä kaksi niistä otettua pistokasta ovat kaikki hengissä ja voivat hyvin. Istutin ne tarkoituksella hyvin hiekkaiseen paikkaan rinteeseen, liekö se auttanut talvehtimisessa, mutta jokatapauksessa: happyhappyhappy!

Pihlajassa on nätit helminuput ja paha tuoksu, punakellukka punastelee upeasti, ja saatetaan saada suklaakirsikoita.

3 kommenttia:

Tarja kirjoitti...

Laventelin talvehtiminen on kyllä onnellinen juttu :). Muutaman kerran olen yrittänyt, mutta huonoin tuloksin. Suklaakirsikka onkin ihan uusi tuttavuus, pitääpä laittaa "korvan taakse". Mukavaa lauantaita!

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Meilläkin kukkii tuo keltainen päivänlilja. Ei nuo päivänliljat ihan munkaan suurimpia lemppareita ole, mutta kyllä tuo keltainen päihittää kauneudessa sen oranssin, mitä mulla myös on.

Onnea laventelin talvehdinnasta!

between kirjoitti...

Kaikki on taas alkanut kukkia niin hurjaa vauhtia, ettei millään ehdi postauksilla pysyä perässä. Kelpaa siis noita kevätkukkijoita katsella.