lauantai 20. kesäkuuta 2015

Mitä kummaa?

 


Mikähän ihme banaanimarjapuu meidän pihalla kasvaa? Siis oikeesti tämä on kyllä ainakin mun mielestä tuomi, mutta miksi se kukinnan jälkeen kasvattaa ihan kummallisia pitkuloita marjoja vai mitä nuo on? Onko joku örkki käynyt pesimässä noihin vai mitä kummaa on tekeillä?? Vai voiko se sittenkin olla joku muu kuin tuomi?

Entäs tämä toinen sitten. Muutama vuosi takaperin joku sen oli tunnistavinaan kultasateeksi, mutta voiko se muka olla mahdollista että moinen arkajalka kasvaisi täällä näin pohjoisessa? Kuinka yleisiä ne on pohjoisemmassa ja kasvaako ne isoiksi ja kukkiiko koskaan? Meillä on semmonen parimetrinen, enkä ole ikinä nähnyt sen kukkivan, siitähän sen sitten helpommin tunnistaisikin..

2 kommenttia:

Unnukka pellon laidalta kirjoitti...

Vähän sössin blogin päivittämisen kanssa:) junkkosenojan varressa linkkisi ohjaa poistettuun blogiin, samat sivut jatkavat uudessa osoitteessa www.auringonjatuulenpiha.blogspot.fi

t. O

Häivähdys kirjoitti...

Minun lapsuudenkotini pihassa oli kultasade (ykkösvyöhykkeellä, Lounais-Suomessa). Se ei koskaan kukkinut. Liekö ollut syy savimaassa tai siinä, ettei siihen aikaan ollut vielä muuta kasvillisuutta suojana. Vuosien jälkeen se sitten korvattiin jollakin muulla pensaalla.