tiistai 30. kesäkuuta 2015

Avoin puutarha: Kukkosaho


Tällä kertaa avoimien puutarhojen päivänä mulla oli illalla muuta sovittua menemistä, joten kovin kauas en olisi pihoja kerennyt pällistelemään. Onneksi niitä löytyi ihan läheltäkin kaksin kappalein. Sunnuntaina kello juoksi niin nopsaan, etten edes huomannut että on jo puolipäivä, joten en ihan alusta asti päässyt menoon mukaan. Ensimmäisenä katsastin Kukkosahon, jossa olen vieraillut kerran aiemminkin tosi pikaisesti, nyt oli enemmän aikaa kierrellä pitkin pihaa.


Ja kaikenlaista siellä olikin. Lähinnä ihmisiä :o) Autoja oli tienvarret ja parkkipaikat täynnä, jotkut oli lähteneet matkaan ihan bussilla.. Ja piha täynnä jos jonkunlaista muoria istuskelemassa kahvikuppi kädessä. Teki vähän vaikeeta saada otettua kuvia ilman että joku tyyppi olisi livahtanut mukaan.


Kesän myöhäisyydestä johtuen ei ehkä ollut niin kukkeaa kuin normaalina kesänä olisi ollut. Mulle meinas tulla ihan ähky ja runsaudenpula, niin paljon kaikenlaista näkemistä, kukkia, kiviä, istuskelupaikkoja ynnä muuta kivaa oli, ja pihalla pinta-alaakin varmaan lähes hehtaari.


Loppujenlopuksi eniten mua viehätti ne kaikkein yksinkertaisimmat jutut, kukat kivenkolossa ja sen sellaset. Pari kivaa ideaa omaan pihaan vietäväksikin löytyi, esim. nyt tiedän miten toteutan istuskelupaikan ulko-oven lähelle: reunaan isoja kiviä ja pieniä kasveja, väliin kivettyä pintaa ja pöytäryhmä, vähän kauemmas vähän korkeampia kukkia väreittäin ryhmiteltynä. Hyvältä näytti, harmi kun ne muorit just siinä istuskeli koko ajan..


Betonista oli tehty pihalaattoja raparperinlehtipainatuksella, sekä kiva kivilyhty. Mulla on betonisäkit jo hommattuna, olispa vaan aikaa jossain vaiheessa käydä noiden raparperien kimppuun ja kerätä kippoja betonilyhtyä varten..


Keli oli tosi kaunis, aurinkoinen ja lämminkin. Sateella ei ehkä olisi tullut lähdettyäkään. Ainoa asia mitä jäin puutarhapäivältä kaipaamaan on kaveri jonka kanssa olisi pihoja voinut koluta, yksin oli vähän kurjaa, kun pihan emäntäkin joutui olemaan koko aika edustustehtävissä.

4 kommenttia:

Maarit kirjoitti...

Kivoja ideoita kuitenkin löysit. Kiitos, että jaoit ne meille!

anski kirjoitti...

Tosi kivoja yksityiskohtia ja upea käytävä eka kuvassa, kiitos kun välitit tunnelmia ...

maatuska kirjoitti...

Kiva paikka missä kävit. On se mukava kun pääsee pihoihin, kiitos avaajille!

Between kirjoitti...

Hienoa, että ihmiset rohkenevat avata puutarhansa vieraille. Ja kiitos, että jaoit kokemukseksi meille muille.