lauantai 4. heinäkuuta 2015

Avoin puutarha: Kielopolku


Ihan edellisen kohteen naapurissa, eli parin kilometrin päässä, oli päivän toinen ja viimeinen pysähdyspaikka. Ja jos edellinen puutarha oli suuri, niin oli kyllä tämäkin. Pari lampeakin pihaan mahtui, taisivat olla tekosellaisia, ja kooltaan ehkä samaa luokkaa kuin meidän metsälampikin.


Lammen takana oli melko erikoinen ilmestys: kuusi nurinpäin. Ympärillä oli tuet, jotka kuulemma voi muutaman vuoden päästä poistaa ja puun pitäisi pysyä pystyssä sen jälkeen ilman mitään kommervenkkejä. Luulisi kuitenkin että maassaoleva osa pikkuhiljaa lahoaisi, tiedäpä häntä sitten.


Vieressä oli mielenkiintonen ympäristötaideteos vanhoista kattiloista ja pannuista. Puutarhassa oli paljon muitakin kierrätysideoita erilaisen taiteen muodossa, ja täälläkin niin paljon ihmisiä ettei kuvaaminen tahtonut onnistua..


Yksinkertaisimmat jutut oli taas niitä parhaita. Luonnonkasvien oli annettu kasvaa istutettujen sekaan tosi nätillä tavalla, väriyhdistelmät oli mitä parhaat. Varsinaisia kukkapenkkejä en täällä oikein edes huomannut kun oli niin paljon muuta katseltavaa, liekö niitä sitten ollutkaan.


Ystävällisesti esittelin satunnaiselle tyypille joka ihmetteli kukan lajia että se on kummaturjenpolvi :o) Loistavasti sopii lupiineille pariksi, luulisi että molemmat leviävät yhtä hyvin joten kumpikaan ei jyräisi toistaan alleen. Uskaltaiskohan antaa lupiinin kasvaa jonnekin nurkalle, meillä tuota tummakurjenpolvea löytyy jo lähes joka kukkapenkistä, on niin hyvä leviämään siemenistä.


Ihana nähdä tämmösiä pihoja, mistä huomaa että ne on tehty omaksi iloksi eikä niin kovin pipo tiukalla. Jospa minäkin uskaltaisin joskus oman puutarhani avaamaan vieraille, tänään kävi kaivinkone ja homma nytkähti ison askeleen eteenpäin!

3 kommenttia:

barbajovis kirjoitti...

Tämä oli ihana, tuli hyvälle tuulelle pelkistä kuvien katsomisesta! Tosiaan, kuusi väärinpäin on aika komea :)

Maarit kirjoitti...

Ihanat kuvat! Meillä oli joku vuosi sitten kuusi väärinpäin maassa. Eikä se montaa vuotta siinä kestänyt, kun lahosi. Mutta sitten onkin jo aika tehdä uutta projektia:)

Linda kirjoitti...

Beautiful! :)