tiistai 18. kesäkuuta 2019

Akileijailua


On ne nättejä! Vaikka suurin osa onkin niitä ihan tavallisia violetteja, vaaleenpunasia ja valkoisia, joukossa on muutama muukin - läjä erivärisiä Barloweita esimerkiksi, ja noita hauskoja monikerroksisia (sitä ihanaa vaaleensinistä en oo vielä löytänyt, lieneekö olemassakaan enää). Ne tavalliset valkoiset näytti nupullisena ihan limenvihreiltä, ehdin niistä jo innostua että on joku uusi risteymä. Limenvärinenkin nääs on tällä pihalla joskus kasvanut. Sitten on siemenestä tarkoituksellisesti kasvatettu hieno puna-keltainen suipukas meksikonakileija, joka ei näytä leviävän ollenkaan, muutamia "musta-valkoisia" William Guinnesseja, sekä mun mielestä ihan uusi ja oooh ihana väriyhdistelmä: violetti-keltainen, siitä aion yrittää säilyttää siemeniä. Ja nytpä huomaan että kyllähän multa puuttuu vielä se puna-keltainen Crimson Star ja monta muutakin ihanaa varmaan vielä, pitääkin jatkossa korvata niitä tavallisia heillä.

2 kommenttia:

Between kirjoitti...

Söpöjä puutarhan keijukaisia. Akileijoja on monenlaisia, mutta puutarha näyttää kuitenkin täyttyvän tavallisilla lilasävyisillä. Ei haittaa, hyvin sopivat nekin muiden kasvien joukkoon.
Mukavaa juhannusviikkoa sinulle!

Maatuska kirjoitti...

Akileijat ovat aina yhtä hurmaavia. Tänä vuonna on tullut paljon kuihtuneita kukkia/nuppuja vastaan. Joku kärsäkäs ilmeisesti muninut niihin. Nyt kyllä harmittaa tosissaan :(