maanantai 10. kesäkuuta 2019

ViinitarhassaTyöpäivän päätteeksi olin kävelemässä sakset kädessä viinitarhan ohi, joten pysähdyin hetkeksi siistimään viiniköynnöksiä. Ne muutamat, jotka on kunnolla asettuneet taloksi tuntuvat viihtyvän vuosi vuodelta paremmin. Tai sitten oli vaan suotuisa talvi heille. Jokatapauksessa nyt tekevät kuten kuuluukin, eli kasvattavat rangasta sivuversoja joissa on nuppuja! Aika moni taimi aikoo kukkia, juhannuksena pitäis olla kukat auki että rypäleet ehtii kypsyä kesän kuluessa. Täytyy nyt toivoa ettei ollut väärä hetki kitkemiseen sikäli ettei yöpakkaset vielä yllätä..

2 kommenttia:

paleredrose kirjoitti...

Hyvin siellä lähteneet viiniköynnökset kasvamaan ja tekevät jo satoa kun kerta ovat alkaneet kukkimaan, vau. Minä en ole vielä uskaltautunut kokeilemaan ns. eksoottisempia lajikkeita. Toivotaan kovasti ettei tule enää yöpakkasia ja yöt pysyvät lämpiminä niin kaikki kasvaa nopeasti.
~Katja

Vianna kirjoitti...

Tänä vuonna näyttää kerrankin hyvältä! Aina aiemmin on tullut joku ongelma, yleensä pakkanen, eikä olla vielä päästy maistamaan omia rypäleitä. Jospa nyt..