maanantai 31. elokuuta 2009

Maistiaisia


Siinä se nyt möllöttää, tämän kesän ensimmäinen meloni. Petit Gris de Rennes Melone. Kokoa ei kertynyt kuin ison nyrkin verran, keittiövaaka väitti painoksi 382 g. Melkoinen kilohinta näillä itsekasvatetuilla etelän hetelmillä.. Mutta hyvää oli, vaikka ehkä vielä olisi saanut ihan himpun kauemmin kypsyä. Söin toisen puolikkaan ihan itse, ja toisen söi kissa. Se joka aina käy jyrsimässä kurkut pöydiltä ja tykkää myös kesäkurpitsasta (hyvä että edes jollekin maistuu..). Meloni olisi ehkä maistunut lapsillekin, mutta eipä hätää, näitä on vielä kolme tulossa.

5 kommenttia:

Tilu kirjoitti...

Ajatella, että noita meloneja todellakin tuli. Hienoa! Nyt voin itsekin joku vuosi yrittää niitä.
Mukavaa viikkoa!

Taiga the Fox kirjoitti...

Hieno meloni ja upea tuo alin kuva :) Kasvihuoneessako kasvatit?

Vianna kirjoitti...

Hei Tilu ja Taiga! Tosiaankin ihmeellistä! Ottaen huomioon miten myöhään koko touhu keväällä jäi, ja kasvihuoneeseenkin taimet pääsivät vasta vähän ennen juhannusta. Rohkeasti vaan kokeilemaan meloninkasvatusta..

Jossu kirjoitti...

Wau, melonin sait kasvatettua. Hymyilytti kurkkua syövä kissa. Meillä Rasmus kissa on ihan himona ruukkusalaattiin. Kauppakassista ensimmäisenä bongaa sen ja alkaa nakertamaan salaatinlehtiä. Nauretaan aina meidän jäniskissaa :)

Vianna kirjoitti...

Hei Jossu! Kissat on tosiaan ihmeellisiä.. Samoin kuin se, että meloneja voi tosiaan kasvattaa täällä näin pohjoisessa!