perjantai 24. syyskuuta 2010

Kirahvi ja kumppanit


Loppukesän yllättäjä on kirahvinkukka. Ihan kahteen metriin ei kukka kuivan kesän jäljiltä kurkottele. Navetanseinusta on tällekin ihan väärä kasvupaikka, mutta jospa jaksaisi pysyä hengissä vielä ensi talven, ehkä ensi kesän kaivauksissa löytyy sille uusi parempi paikka.


Kuluneena kesänä perustettu perennapenkki on jo melkoisen täynnä. Tosin tilaa laajentaa on ympärillä vaikka kuinka, ja tarkoitus onkin niin tehdä - sitten joskus. Polun reunaan tuli rivi kuunliljoja, lisäksi penkistä löytyy ainakin kaukasiantörmäkukkaa, purppurapipoa ja kerrottuja akileijoja. Perennojen sekaan, noin penkin tulevaan keskikohtaan istutin 'Charles Joly' syreenin, josta kerrotaan näin: Charles Joly on upea voimakkan purppuranpunainen, kerrottu ja tuoksuva jalosyreeni. Pensas on pystykasvuinen ja se on kukinta-aikaan erittäin näyttävä. Kasvukorkeus: 2-3 m.

1 kommentti:

Irene kirjoitti...

Hei! Jotenkin löysin tänne sun blogiisi. Vaikuttaa mukavalta. Taidan ruveta lukemaan säännöllisesti. Kirahvinkukan haluaisin öytää jostaki itselleni. Olisiko vielä Agrimarketissa alennusmyynti vai ovatko panneet jo ovet kiinni puutarhapuolelta? Täytyy käydä tutkimassa. Lämmintä syksyä!