torstai 30. kesäkuuta 2011

Akileijalöytöjä

Nyt on kuulkaa tämä muori ihan onnesta soikiana. Olen bongaillut omalta pihalta lisää upeita akileijoja. Vaaleansininen kukkii keittiön ikkunan alla, sen siirsin siihen navetanseinustalta, johon kerran ihan vahingossa kaatui kylmäkäsittelyyn menevät kylvökset. Ja hyvä niin, sillä nyt navetanseinustalla kukkii pieni kaunis limenvärinen akileija. (Vaaleansinisen kuva ei suostu siitymään koneelta bloggeriin sitten millään, täytyy kokeilla joskus toiste..)



Aitan päätyyn kaivelin kärhölle kuoppaa, ja samalla huomasin ihan melkein sen kaivatun Nora Barlowin näköisen kukan. Tämä on varmaan kotoisin siitä kerrottujen akileijojen sekoituspaketista. Ryntäsin hakemaan kameraa ja otin muutaman kuvan eri puolilta :o) ja tietysti kiertelin kameran kanssa vähän pihalla. Ja mitämitä, vanhojen tuomien ja pihlajien katveessa oli toinen melkein samanlainen! Samasta sekoituspaketista kotoisin hänkin, istuttelin niitä viime kesänä sinne sun tänne.



Siellä se nököttää ukonhattujen, ahomansikoiden ja jalopähkämöiden kanssa. Nätti. Syysasteria, juolavehnää, nokkosta ja vattua olen yrittänyt kitkeä seasta pois. Ja vähän sitä jalopähkämöäkin.

1 kommentti:

Satu kirjoitti...

Heipähei! Eksyin tänne jostain toisesta blogista, en nyt muista mistä. Menenkin suoraan asiaan: haluatko enemmästi Nora Barlow -akileijan siemeniä? Mulla sitä kasvaa kahdessakin eri paikassa ja siemeniä varmasti riittäisi sullekin. Minut löytää Satupuutarhasta.