keskiviikko 22. elokuuta 2012

Himokukkashoppaaja

En yleensä harrasta shoppailua. Mitkään rätti- tai kenkä- tai laukkukaupat ei houkuttele, enkä jaksa pyöriä tuntikaupalla sovittelemassa vaatteita enkä muutakaan. Mutta sen sijaan jos joku ehdottaa käyntiä puutarhalla tai vaikka vaan rautakaupassa jossa on viherosasto niin johan alkaa kiinnostamaan. Pitää päästä tonkimaan löytyykö mitään uutta tai hyviksi havaittuja lajeja/lajikkeita halvalla. Joskus (siis melkein aina) sorrun heräteostoksiin.. Onni on omistaa (lähes) yhtä hullu puutarhaystävä

Lepaaltakin tuli muutama taimi raahattua kotiin asti, sekä toisesta Agrista tein aiemmin euron laarista myös pari löytöä, joten kasvikokoelma on kasvanut taas ihan rutkasti. Seuraavaksi taidankin alkaa naputtelemaan kukkasipulitilauksia lähtemään.. Sekä tekemään istutuskuntoon sitä uutta penkkiä, pitäähän nämä johonkin istuttaakin - ääk..! No oikeesti lähes kaikki on jo maassa, siellä talon takana "valeistutuksessa".

Tässä uudet (tuttuun tapaan oltiin taas liikenteessä yhden taimen taktiikalla):
* omenapuu 'Pekka'
* pensashanhikki 'Red Ace'
* kaunokainen
* kesäiiso
* särmämaksaruoho
* punakellukka
* isopäivänkakkara 'Polaris'
* kerrottu päivänkakkara
* nukkapähkämö
* punakärsämö 'Cerise Queen'
* lännenluppio
* punahattu 'White Swan'
* karvasilkkiyrtti 'Gay Butterflies'
* keltapäivänlilja
* tarhapäivänlilja 'Pink Damask'
* tarhapäivänlilja 'Frans Hals'
* tarhapäivänlilja 'Little Gypsy Ruby'
* maksaruoho 'Bertram Andersson'
* harmaa-ajuruoho
* amerikanvuokko
* ritarinkannus 'Astolat'
* valkoinen virginiantädyke
* valkoalpi

6 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kuulostaa NIIN tutulta, tytär aina motkottaakin mulle, että aina mulle tulee heti pissahätä kun mennään isoihin ostoskeskuksiin, mutta auta armias kun pääseen puutarhoille ja kirppareille, niin viuh vaan, ja voisin olla siellä pelkästään ihanilemassa vaikka kuinka kauan.Hih..Mutta mulla meneekin sitten kasveihin välillä aika paljonkin rahaa, mutta ei haittaa.

Millan kirjoitti...

Herttinen! Taimihankintojen määrästä päätellen sinulla taitaa olla puutarhan laajennus edessä ;)

Minä myös ostan melkein aina yhden taimen kerrallaan. Äkkiähän ne leviävät. En tiedä onko hyvä vai huono juttu, ettei meillä ole lähimmillakaan puutarhamyymälöitä alehoukutuksineen. Siemeniä sentään tulee kätevästi postitse. Ensi keväänä on taas kasvihuone pullollaan perennan taimia.

Monisuuntaista kirjoitti...

Oh-hoh,oletpas shoppaillut oikein olan takaa :)

Mulla on aina tapana ostaa useampi kasvi samaa sorttia,kun tykkään,että kasvia on mahdollisimman isolla alalla hetimiten.

Sipulikukkia pitäisi minunkin pikkuhiljaa alkaa mietiskelemään :)

Marietta kirjoitti...

Blogissani Suvipiha (http://suvipiha.blogspot.fi/) on sinulle tunnustus.

Karolina kirjoitti...

Aaah, kuulostaa aivan ihanalta shoppailu reissulta. Mekin käytiin avoimet ovet puutarhapäivillä pietarsaaressa Sunds taimistolla (Min Eden suositteli), ihan vaan muka pikkusen kattelemassa jos olisi jotain....pientä....

-40% alennukset kaikista perennoista ja kun kerta olivat ihan viimisen päälle hyvänlaatuisia taimia ja mieletön valikoima tuli mukaan, yhtä ja toista ja kolmatta jne. Mieletön määrä. Mutta 1 taimen taktiikkaa myös minulla. Jos kaiken ostaa valmiina niin ei jää "harrastamiselle" mahdollisuutta. On niitä niin mukava jakaa sitten kun ne kasvaa isommaksi ja joskus saatan hyvät ja isokokoiset taimet jakaa jo kotiin tullessa =)

Ihanaa loppukesää!

Häivähdys kirjoitti...

Minäkin olen käynyt vähän shoppailemassa. Hyvänä tekosyynä on se, että nyt voi löytää taimia halvalla. Parin kolmen euron kappalehintaan niitä on löytynytkin muutama. Tosin koriin on sitten jotenkin eksynyt niitä vähän kalliimpiakin.