torstai 27. syyskuuta 2012

ViimeinkinKesän viimeiset kukkijat, uusi tuttavuus tähkäverbena (ei mitään havaintoa minkälainen hän mahtaa olla, monivuotinen kuitenkin, ostin paikallisesta kun siellä on aina välillä sellaisia harvinaisuuksia joita en ole ennen tavannut) sekä vanha tuttu viherhattu, joka vihdoin viimein on aukaissut ensimmäiset nuppunsa. Ihan vihoviimeinen kukkija taitaa olla syyshortensia, joka on nyt vasta nupulla, eikä tietoa ehtiikö kukkia tänä syksynä ensinkään. Syytän kesää tästä myöhäisyydestä, aikaisempina vuosina ovat kukkineet ihan oikeaan aikaan, mutta eipä nyt kun oli tämä kesätön kesä.


Olen myös saanut vähän kasvitettua uutta kukkapenkkiä. Siihen muutti koristeomenapuu kanatarhasta, ja kaveriksi se sai Pekka-omenan, pari syreeniä, sen nupullisen syyshortensian, purppuraheisiangervon, atsalean, oranssin pensashanhikin ja muutaman perennan jotka olivat paikkaa vailla. Aarteenkaivamistakin harrastin jo hivenen, ensi kevään ja kesän värit näyttää ihanilta, vähän totutusta poikkeavilta. Sipuleita jäi vielä pussukoihin, täytyy tehdä loppulaskenta ja kirjata lajikkeet ylös kunhan saan loputkin maahan. Uusi kukkapenkki oli pakko tehdä pelkästään jo noiden kukkasipulien takia, mihin muuallekaan olisin niitä kaivellut??


Mutta yllätys: Eipä ne taimet vielä tähän lopu, pari hyötypensasta on edelleen paikkaa vailla, samoin ne päärynät (hyi mua....), ymymym. Ja tänään sain puhelun Mieheltä agrimarketista, oli kuulemma kaikki puut ja pensaat puoleen hintaan. Pitihän sieltä sitten tilata parit puut.. Joten nyt pari sateetonta ja sopivan lämmintä syyspäivää, kiitos!

6 kommenttia:

Erjuska kirjoitti...

Ihania kukkasipuleita. Ajattelin etten tänä syksynä istuta kukkasipuleita vaan taidanpa pyörtää ajatukseni. Ei muuta kuin viikonloppuna kauppaan kukkasipulin ostoon : )

Kukkaiselämää kirjoitti...

Onpas sulla paljon istutettavaa. Ihania kukkasipuleita. Minun pitää varmaan myös hankkia niitä lisää. Olen vasta kaksi pussillista upottanut maahan.

Laura kirjoitti...

Ihana tuo viherhattu!
On sulle komeen kokoinen penkki, tuohonhan mahtuu yhtä ja toista. Ja muutamat kukkasipulit kans..

Between kirjoitti...

Viherhattuko tuossa ensimmäisessä kuvassa on? Jännän näköinen.

Between kirjoitti...

Blogissani on sinulle tunnustus, käy noutamassa.

Tsinnia kirjoitti...

Tässäkin upeita kuvia, varsinkin ensimmäinen, aivan lumoava!