tiistai 7. lokakuuta 2014

Sato
Melkein koko sato kerätty talteen. Huh! Jokunen myöhäisporkkana vielä pellossa piileskelee, valkosipulit, perunat ja varhais- ja violetit porkkanat sekä aikaiset talviomenatkin on nyt poimittu. Kuvassa onkin meidän lähes koko omenasato, näiden Lepaan Liereiden lisäksi tuli noin viisi kappaletta Konstaa sekä Junostia, ehkä Laviaakin, ja se yksi Pekka.

Uusia istutuksia tehty ensi vuotta varten: valkosipulia ja mansikkaa. Ja niitä molempia vielä on menossa maahan lisääkin. Mansikkamuovin metsästyksessä kului luvattoman monta päivää, mutta nyt on muovirullat pihalla odottelemassa, ja huomenna päästään jatkamaan muovinlevitystä ja istuttamista. Toivottavasti saadaan loput valkosipulitkin pian maahan, voidaan ensi viikolla pitää ansaittu syysloma! (..ja siitä eteenpäin sitten talvilomaa kevääseen asti :o)


5 kommenttia:

Päärynäpuun varjossa kirjoitti...

Miten hyvännäköinen valkosipulisato ! Pitäisi kans pian laittaa kynnet maahan.

Elmeri kirjoitti...

Nami kuinka kuulaan näköisiä omenoita! Niistä tulee varmaan hyvää mehua. Kiitos kurjenpolvista ja ajuga reptanssista, ne tuli tänään hyvissä voimissa perille ja nyt odottavat purnukoissaan viikonlopun väliaikaisistutusta :).

Iiris kirjoitti...

Hienoja nuo valkosipulit. Meillä oli valtaisa omenasato. Aina kun niitä tulee näin paljon kun tänä vuonna odottaa kesää kun sato on pienempi, koska niitä menee aina niin paljon hukkaan. Kaikkea ei kerkiä säilöä millään. Mutta on hyvä kun jotakin satoa tulee se on mukavaa.

Marita kirjoitti...

"Kaunista satoa" sinulla! Ihanat kuvat :)

Häivähdys kirjoitti...

Voi miten komeita valkosipuleita!!!