tiistai 4. heinäkuuta 2017

Kukkaisaa


Tämän hetken yleisnäkymä pihaan tultaessa on aika..... vihreä. Täällä kun tätä lääniä on, niin eipä paljon nuo pienet kukkapiiperrykset näy mihinkään. Värikäslehtiset pensaat vähän paremmin. Mutta sitten pitääkin mennä lähemmäs näkemään kaikki kukkaset, kuten kylmänkukat jotka vieläkin hurmaavat kauneudellaan. Oih, nuo siemenpallerot!Hieman jalompi syreeni on ihan viihtynyt ja vähän kasvanutkin vuosien varrella, mutta ei liian suureksi. Tykkään tuosta väristä, ja etenkin tuoksusta! Nämä etupihan kukkapenkkitsydeemit on vähän mietinnässä, kun pitäis kaikkiin tehdä järkevät rajaukset, ja laajentaakin niitä vois..

Vaikka onkin ollut viileähkö alkukesä, meillä on ollut tosi kuivaa. Märkää ilmaa vaan välillä, mutta eipä juuri sellasta kunnollista maahan asti sadetta. Sisäänkäyntipenkissä on hieno kukkayhdistelmä (sekin on syntynyt ihan vahingossa ja yrittämättä): nurmitädykettä ja lemmikkiä, sekä tummaa isotähtiputkeä, morsiusleinikkiä, ja taustalla kalliokieloja sekä tietenkin kiviaita rajaamassa penkkiä rytöistä. Mii laik!

3 kommenttia:

Between kirjoitti...

Kyllä nyt on todella kukkaisaa ja kaunista.
Meillä on viime päivinä satanut ihan riittävästi ja ollut aika koleaakin. Toivottavasti saamme vielä lämpöä ja aurinkoa.

Pihapiian tontin Jaana kirjoitti...

Meillä ollut tosi kuivaa. Sdekuurot satunnaisia. Kaivovettä on pitänyt kantaakasveille, kun sadevesi loppu jo ajat sitten. Täälläkin mietinnässä laajennukset, kukkapenkkien laajennukset.

mummeli puuhamaasta kirjoitti...

Monesti siemmenkodat ja ihan pienet kasvunalut keväällä on kuin kukkasia ihanan kauniita. Liian usein jää huomaamatta muu kauneus kuin kukat perennassa. Itse tykkään enemmän esim. Varjoliljan keväisestä kasvusta kuin itse kukinnasta.