lauantai 29. kesäkuuta 2019

Haussa punaisia perennoja




Takapihan kukkapenkkiprojekti on vähän tauolla kun peräkärrystä hajosi rengas eikä uutta ole vielä löytynyt, eli ei pääse kärräämään multaa. Onpahan hyvä hetki suunnitella istutuksia ja mietiskellä kasvivalintoja. Väreiksi ajattelin oikein kirkkaita punaista, oranssia ja keltaista höystettynä valkoisella. Talon seinä on jännän lämpimän keltainen, tosi hankala koska se ikään kuin syö kaikki siniset ja pinkit sävyt, joten ne jätän suosiolla pois. Mutta aika vähän näyttää olevan oikeesti punaisia perennoja, ja varsinkin sellasia jotka menestyisivät aurinkoisella kasvupaikalla. Eli tartten apua! Vinkkaa sun parhaat punaiset (sekä oranssit ja keltaiset) aurinkoisen paikan perennat, tai jos tiedät netissä jonkun suunnittelusivun johon vois laitella rastia ruutuun omien toiveiden ja kasvupaikan mukaan ja se antais kasvilistan. Kiitokset!!

2 kommenttia:

Between kirjoitti...

Näin äkkipäätä punaisista tuli mieleen väriminttu. Itselläni on kirkkaanpunainen väriminttu, joka pärjää hyvin auringossa ja melko kuivassakin. Kova se on leviämään, joten se on huomioitava istutuksessa. Myös palavarakkaus on kirkkaanpunainen. Keltaisesta ei juuri nyt muistu, kuin tarha-alpi, joka myös leviää kovasti. Omassa puutarhssa tulee pian täyteen kukkaan keltakärsämö. Se on kaunis ja kohtalaisen korkea kasvi. Viihtyy näköjään sekin hyvin auringossa ja kuivassa.
Toivottavasti saat muilta lisää vinkkejä.

Vianna kirjoitti...

Kiitos Between! Monta hyvää vinkkiä sain näistä, ja muistinkin että mulla on etupihan penkissä punaista kärsämöä nimeltään 'Paprika'. Ne siis uuteen penkkiin ja keltakärsämöä metsästämään. Muutamia maksaruohoja olen hankkinut valmiiksi, vahingossa mukaan tuli muutama vaaleanpunainenkin..