sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Kahen pihan hommia


 Oi mikä kesä saapui kertaryminällä! Heti täytyi päästä puutarhahommiin! Maalla siistitty vähän kukkapenkkejä, rapsittu viimevuotisia perennanvarsia pois häiritsemästä maisemaa. Enimmäkseen kuitenkin kierrelty tiluksia, tutkittu hedelmäpuiden pullistelevia silmuja ja räpsitty kuvia uusista kukkivista. Kuultu käen kukunta ja tavattu punkki sekä aivan ennennäkemätön ötökkä - tiiätkö sinä kuka hän on?

Pikkupihalla kaivuutyöt jatkuneet paljain varpain. Maalta tuotuja kukkavauvoja (kevätkaihonkukkaa ja lyydianmaksaruohoja) istuteltu pääsiäisnarsissien kaveriksi ja askelkivien nurkille. Maa-aineskuormia vielä siirtämättä pois suunnitelmien tieltä, viherherukka ja pioni istuttamatta, samoin vielä pari maksaruohoa. Askelkiviä pitää ehkä hommata lisää. Yrttilaatikko odottaa asukkaita, sen toiselle puolelle on tulossa tomaattia ja auringonkukkaa tai kehäkukkaa tai samettikukkaa tai krassia, jotain keltaoranssia ilopilkkua kuitekin. Uusi tuttavuus sinisilmiö saattaa kuulemma levitä rikkaruohoksi - ei taitais haitata.


2 kommenttia:

Between kirjoitti...

Hienot ajat käsillä. Käen kukuntaa en ole vielä kuullut, enkä paljain varpain pihalla kulkenut. Muuten kyllä nauttinut lämpimistä säistä ja ahertanut puutarhassa.
Mukavaa viikkoa sinulle!

Kruunuvuokko kirjoitti...

Käen kukuntaa on kuultu täälläkin jo muutaman kerran. Aina yhtä ihanalta ja keväiseltä se kuulostaa. Nurmikollekin on jo päässyt paljain varpain kävelemään. Kyllä kevät vaan on upeaa aikaa. Nautitaan siitä täysin rinnoin.☀️☀️