perjantai 13. elokuuta 2021

Rumaa ja kaunista


Heinäkuussa maalla oli vielä kovin kukkeaa, kävin ehkä kerran tai pari kiertelemässä puutarhassa. Haluaisin viettää siellä enemmän aikaa, mutta huomaa että vakituisen asumisen ollessa muualla ei niin vaan tulekaan lähdettyä kitkentähommiin tai muutenkaan pihailemaan vaikka siitä paljon pidänkin. Toivottavasti tilanne on joskus vielä erilainen, nytkin kaikki vanhat kukkapenkit oikein huutaa tekemään jotain ennenkuin nurmiheinät ja voikukat valtaa kaikki kukkaset. Joskus sitten kaivan ne kokonaan ylös ja puhdistan ja reunustan kunnolla. Hirsipenkistä sen sijaan olen yrittänyt pitää hyvää huolta tänäkin kesänä. Sieltä täytyy saada kaiken tilan valtaava tarhatyräkki pois, ja sitä aina käyn kurittamassa kun paikalla olen. Elokuun alettua värit alkaa vähitellen hiipua, kukat vaihtuu hedelmiin. Syksyn kukkakuvastot on selailtu läpi moneen kertaan, ehkä niistä jotain tähän aikaan kukkivaa punaista löytyy ja päätyy hirsipenkkiin asti. Ja omalle pihalle jotain ihan pientä.

1 kommentti:

Maatuska / Selätön puutarhuri kirjoitti...

Kukat ainakin ovat kauniita :) Onko kultakärsämöä vai mitä? Tyräkki kannattaa pitää kurissa, vie muuten muilta kaiken tilan. Pakko se on välillä kurittaa, jos ei muuten niin sitten kerralla tosiaan rykästä kaikki pois ja puhdistus ja takaisin.
Ainakin kolme kuvastoa tullut ja mielessä tehty jo tilaustakin. Saapa nähdä kun päivät kuluu, unehtuuko tilaaminen ja mieli rauhoittuu :D