maanantai 12. kesäkuuta 2023

Valoisia kuvia

Päivät on muka olleet niin täynnä touhua ja tekemistä, ihmetystä ja olemista, että olen yleensä ehtinyt kameran kanssa ulos vasta iltamyöhällä (jos silloinkaan). Vaan eipä se mitään, laskevan auringon pehmeä valo osuu joihinkin kukkivaisiin tai kurkistelee sopivasti kasvien takaa ja tekee maailmasta taikaa. Olen niiin nauttinut tästä kaikesta, näköjään täytyy välillä olla pois niin osaa taas arvostaa sitä mitä on. Nyt alkoi nämä kesäisemmät kelitkin niin onhan täällä hyvä olla!

Muutamia uusia taimia olen pihaan hankkinut: luumut 'Kometa' ja 'Reeta', päärynä 'Tsisovskaja' (sellainen oli ehkä jo ennestäänkin), sekä pari perennaa takapihan hirsipenkkiin, jonne aion myös pelastaa joitakin kasveja villiintyneistä kukkapenkeistä, kunhan tässä taas tulee hyvät istutusilmat.

Peltohommiakin olen vähän harrastanut. Mullassa köllöttelee valkosipulia, porkkanaa, punajuuria, palsternakkaa, perunaa, jokunen kaalintaimi. Vielä jotain on laittamattakin. Ja saattaa joku piha(nkaivamis)projektikin olla mielessä.

1 kommentti:

Maatuska / Selätön puutarhuri kirjoitti...

Ihanat kuvat, niin taiteelliset :)