tiistai 17. helmikuuta 2009

Äidin kasvimaalla


Olen hakenut inspiraatiota suunnitelmiin katsomalla digiboksille tallennettuja puutarhaohjelmia, vanhoja ja uudempia. James Martinin puutarhaherkut löysin vasta kun sarjasta oli menossa viimeinen jakso. Onnistuin näkemään pari nurkkaa Jamesin keittiötarhasta, aikaisemmissa jaksoissa on varmaan näytetty kuinka hyötytarha on rakennettu ja mitä kaikkea siellä kasvatetaan.

Siitäpä sainkin idean hieman suunnitella omaa tulevaa kasvimaata. Tai ehkä sitäkin pitäisi kutsua keittiötarhaksi, perinteinen kasvimaa on vähän eri asia. Siementilauslista venyy ja venyy, kohta pitää varmaan laittaa tilaus menemään etten jää kokonaan ilman. Ja vielä kun postilaatikkoon kolahti Kauppilan uusi kuvasto tomaatteineen ja marjoineen..

Niin että tilaa hyötytarhassa tarvitaan. Pellon reunasta joutaa ihan hyvin lohkaista puoli hehtaaria perheen ruokatuotantoon. Kunhan alkuun edes pienen palan saisi raivattua juolavehnästä vapaaksi. Ja seuraavana kesänä taas vähän lisää. Pieni kennolevykasvihuone odottelee lumen alla kasaamista, sen kun saisi ensi kesälle aikaiseksi. Nyt kun paikka on suunnilleen tiedossa. Saisi tomaatit ja kurkut viihtymään. Toivelistalta löytyy vielä mm. maakellari.

Varmaankaan vielä tulevana kesänä ei hyötytarha ole ihan niin iso kuin suunnitelmassa. Suunnitelmillahan onkin tapana muuttua matkan varrella, joten jään mielenkiinnolla odottamaan minkälaisia mullistuksia nykyinen versio kokee.


Jospa joskus vuosien kuluttua meidänkin keittiötarhassa näyttää edes vähän tältä:

Kaksi alinta kuvaa on napattu James Martinin puutarhaherkut -ohjelmasta.

4 kommenttia:

mari kirjoitti...

Mielenkiinnolla seurailen miten hyötytarhasi toteutus kevään tultua etenee. Itsekin olen sellaisen perustamista kaavaillut, ja suunnitelmakin on jo olemassa, ei tosin ihan niin kunnianhimoinen kuin sinulla:)

Heinähattu kirjoitti...

Kiitos kannustuksesta. Hih.. Voipi olla että mun suunnitelmassa on ripaus suuruudenhulluutta.. Itsekin mielenkiinnolla odotan miten tässä käy.

Lumipyry kirjoitti...

Kiitos kommentista, tulin heti kurkistamaan blogiasi ja kiinnostavaltahan tämä näyttää. Näin myös jonkin jakson tuosta tv-sarjasta ja ihailin kasvihuonetta ja hyötytarhaa. Hauskoja suunnitteluhetkiä ja onnistunutta toteutusta!

Heinähattu kirjoitti...

Kiitoksia ja tervetuloa seuraamaan puutarhan kehittymistä jatkossakin!