keskiviikko 11. helmikuuta 2009

Jotain sinistä

Rrrakastan sinistä. Muiden värien ohella..

Muutama krookuksen sipuli on syksyllä piilotettu mullan alle. Nyt ne piileskelevät vielä paksun hangen kätköissä. Kunhan lumi sulaa niin nähdään onko yhtään sipulia jäljellä.


Sinivuokkoja istutin myös. Sekä valkovuokkoja, hämyvuokkoja ja keltavuokkoja. Toivottavasti viihtyvät hyvin ja leviävät laajoiksi kasvustoiksi.


Helmililjoja en jostain syystä hoksannut istuttaa. Pieninä lapset poimivat mummille kukkia, näitä helmiliinien yksittäisiä kukkia kourakaupalla..


Sinikukkaisia perennojakin täytyy hankkia ensi kesänä. Eihän sitä tiedä vaikka pihasta jotain jo löytyisi. Kuitenkin jotain riiviökelloja mitkä leviää joka paikkaan..

Peurankello ei ole riiviömmästä päästä. Leviää sopivasti että saa lisää taimia muualle istutettavksi, mutta ei tukahduta muita kasveja.


Ritarinkannuksia ainakin täytyy hankkia. Tummempaa ja vaaleampaa sinistä, ja jos jostain saisi vaikka vaaleanpunaista.

6 kommenttia:

Hallatar kirjoitti...

Ihanaa kesäistä sinisyyttä. =)
Nyt tosin tuli taas kesää ikävä. =)

Heinähattu kirjoitti...

Kesää kaipaan minäkin. Kyllä se tulee ajallaan, ja tällä kertaa saakin luvan olla kunnon kesä. Ei liian kuumaa, ei liian aurinkoista eikä liian sateista, vaan sopivasti kaikkea. Sellaista mukavaa puutarhasteluilmaa.

sariw kirjoitti...

Ah, miten upeita kuvia... Sininen on kyllä kaunis väri. Ei mene enää pitkään, niin ensimmäiset lumikellot kukkivat jo, seinustalla : )

Heinähattu kirjoitti...

Meillä kukkien näkeminen kestää astetta pitempään, en hoksannut istuttaa seinustalle lumikelloja.. Nähtäväksi jää kuka kukkii ensin ja kuinka pian. Oikeita kukkia odotellessa kaivellaan arkistoista näitä edellisten kesien aarteita.

quu kirjoitti...

Moi, kiitos kommentistasi ja vierailustasi :) Muutama narsku on tullut kerättyä. Aluksi keräily alkoi hitaasti ja sittemmin räjähtänyt :D

Ihania sinisiä sävyjä :) Kohtahan se kevät koittaa. Oulussa pakkanen kylläkin kiristyy yli -25 asteeseen, mutta kevät elää mielessä.

Joka kevät kyllä tulee fiilis, että pikkusipuleita saisi olla enemmän ;)

Heinähattu kirjoitti...

Tosiaan keväisin tuntuu että olisi niitä sipuleita saanut istuttaa moninkertaisen määrän. Syksyllä vaan on niin työlästä pyllötellä pihalla niitä istuttelemassa.. Mutta kyllä se on vaivan arvoista!