keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Kukkaähky


Yleensä se iskee joskus juhannuksen jälkeen. Kukkasia on hankittu ja hoivattu alkukesä ahkerasti ja sitten se tulee - kyllästyminen. Tänä kesänä on kaivamista riittänyt ja riittäisi vielä jatkossakin, jos vaan intoa löytyisi.. On ollut hirmu kuivaa ja keinokastelu on ollut niiin v-a-i-v-a-l-l-o-i-s-t-a, miten sitä ei muka ole saanut aikaiseksi ostaa letkua lisää muutaman kiepin verran.. Eikä enää jaksa ihmetellä ihan jokaikistä uutta nuppua ja kukkaa, vaikka uudella pihalla yllätyksiä löytyy varmaan vielä jatkossakin. Yksi uusi pioni on ilmestynyt kukkapenkkiin, ja pihasta löytyy yksi iso tuntematon pensas. Sekä tietysti nimettömiä luonnonkukkia. Kasvimaalla riittää kääntämistä, että tila saadaan hyötykasvien käyttöön. Ja se terassikin on vielä palikoina.

Ehkäpä pihatöitä vauhdittaisi kunnon kompostikasa, johon voisi surutta heitellä kaikki juurenkappaleet ja kukkivat versot. Sellainen ei taida onnistua.. Juolavehnän juuria voisi kuulemma pestä ja syödä, ovat kuin karkkia. Pitäisiköhän alkaa askastelemaan lapsille talveksi karkkivarastoja.. Ja sopivaa puutarhasteluilmaakin saisi olla, ja ne vähät ötökätkin voisivat jo alkaa talviunille.

Taidan ottaa kameran kainaloon ja lähteä pihakierrokselle. Ties vaikka sieltä löytyisi jotain raportoitavaa.

2 kommenttia:

Una Reinman kirjoitti...

Voi ei! =D
Minulle ei tule kukkaähkyä koskaan! ;D

TeeKoo kirjoitti...

Ihan uutta tuo että juolavehnästä namuja... Pitäisköhän minunkin alkaa tekemään karkkivarastoja muksuille ...ja itselleni ;)