sunnuntai 12. heinäkuuta 2009

Kurkistus kasvihuoneesen


Tomaatit kasvaa niin hyvin, että anoppi luuli että olin vaihtanut taimet uusiin, parempiin. Ei, kyllä nämä on ne ihan itse alusta asti kasvatetut! Pieni tauko kasvuun tuli siinä kun joutuivat niin kauan odottelemaan kasvihuoneen valmistumista ja pääsyä isompiin multiin. Loppujen lopuksi istutus tapahtuikin liian aikaisin, sillä vasta nyt niissä on ensimmäiset kukat auki. No, ei auta kuin toivoa pitkää ja lämmintä syyskesää niin päästään maistelemaan omia tomskuja.

Paprikat on pieniä. Kolmea eri lajiketta, yhdessä on jo nuppukin näkyvillä. Kirvat on pysytellet loitolla, ja saavat luvan pysytellä jatkossakin. Melonit kasvaa kovasti pituutta, mutta ei paksuutta. Osan jätin luikertelemaan maata pitkin, loput kasvaa naruihin tuettuna ylöspäin. 'Petit...Melone' tekee kukkia jatkuvasti - pelkkiä hedekukkia, joten ei vielä hedelmiä odotettavissa. Vesimelonissa ei näy vielä kukkia.

Ananaskirsikat rehottaa ämpäreissään. Yhtä kasvatan rungollisena, kaksi on pensasmaisia. Nyt vain odottelen sitä hurjaa sadon määrää, joka pitäisi olla tulossa. Kasvihuoneessa majailee myös runkoluumu, sekä Zilga, joka on jo erotettavissa ilman mikroskooppiakin. Tosin sen kaverina kasvavat samettikukat meinaa jyrätä sen (eli ei ollut hyvä idea istuttaa niitä samaan ruukkuun, mutta jotenkin oli niin raasun näköinen pikkusormen kynttä pienempi viininlehti yksin ison ruukun keskellä..), mutta sinnikkäästi se vaan kurkottaa valoa kohti. Talveksi runkoluumu ja viiniköynnös pääsevät navettaan jos ovat vielä hengissä..

Ja kohta päästään napostelemaan pikkukurkkuja!


Kasvimaallakin on jotain vihreää: ryvässipulit on intoutuneet reippaaseen kasvuun. Näyttävät kovin isoilta kun katsoo tarpeeksi läheltä.. Porkkanoissa on jo pari lehteä, eli ehkäpä ainakin se aikaisempi lajike ehtii syömäkokoiseksi kesän aikana. Herneet meni pipariksi, perunatkin on vielä ihan vauvoja, liekö niistä mitään ehtii pataan asti. Puna- ja valkosipuleita on tulossa muutamia, kesäkurpitsatkin pukkaa vaan niitä hedekukkia.. Me halutaan hedelmiä, kiitos!

1 kommentti:

Tilu kirjoitti...

Hyvältä näyttää!
Tuossa tuolissa on hyvä istuskella ja seurata tomaattien pulskistumista ;)