torstai 20. elokuuta 2009

Naapurista ilmaa ja pilliä


Sekä kokonainen kärryllinen muitakin jakotaimia: päivänliljaa, iiristä, jotain korkeaa sinistä kellokukkaa, sinivuokkoa, imikkää ja olikohan vielä suopayrttiäkin.

Kun ei oikein missään ole vapaata tilaa (!) istutella taimia, ja tuo navetan seinustalla "kasvava" humala on pelkkää rankaa ja lehtiruoteja, niin päätin repiä humalan sitten kokonaan pois. Seinustalla oli oikein muhevaa maata, seassa paljon nyrkinkokoisia kiviä sekä kattotiilinkappaleita. Siitä vaan valtavat humalanjuurakot pois, muutama juolavehnänjuurikin löytyi. Ja täältäkin paaaljon matoja. Kattotiilit laitoin rajaamaan aluetta.

Sipulit pääsivät ensin tähän väliaikaispenkkiin. Jatkoin kaivelemista vielä eteenkinpäin, ja ehkäpä jo tänään pääsen putsailemaan muidenkin taimien juurakoista salamatkustajia pois.

Nyt meidän täytyy oikeasti opetella käyttämään erilaisia sipuleita..

3 kommenttia:

TeeKoo kirjoitti...

Ihanaa tunnelmaa tässä kuvassa!! Tuo näyttää ja kuulostaa siis siltä ilmasipulilta? Yksi naapurimme kertoi että sitä voisi myös pakastaa!?! Itselläni ei ole siitä kokemusta eikä sen kummempaa tietoa.
Sinivuokkoa olisi kiva saada omalle pihalle myös keväiseksi iloksi!!Kasvien jakaminen on ihan fiksua ja mukavaa puuhaa :)
Mukavia syyskesän päiviä!

tero.rantaruikka kirjoitti...

Hei!
Olemme koonneet Huiskulan sivuille listan suomalaisista puutarhablogeista ja sivusi on mukana tässä joukossa. Etsimme samalla myös vuoden 2009 parasta puutarhabloggaajaa.

Voit käydä tutustumassa kerämäämme blogilistaan ja äänestää omaa suosikkiasi. Halutessasi voit myös kertoa kilpailusta blogissasi ja imuroida bannerin houkutellaksesi lukijoitasi äänestämään juuri sinua.

Vuoden paras blogi palkitaan tammikussa huippuluokan Canon digipokkarilla ja äänestäjät voivat myös osallistua kukkapalkintojen arvontaan.

Löydät blogikisan sivun ja bannerit osoitteesta www.huiskula.fi/blogit

Aurinkoista syksyä hienon harrastuksesi parissa.

Terveisin
Huiskulan väki

Heinähattu kirjoitti...

Hei TeeKoo! Minäkin tykkään kuvasta. Etualan vihreämmät varret on pillisipulia, takana keltaisemmat ilmasipulia. Odottelevat tässä navetan seinustalla että saan aikaiseksi tehtyä kasvimaalle niille paikan.

Vinkvink: Huomasittehan puutarhablogikisan..