tiistai 25. elokuuta 2009

Taimitarhalla

Tämän kesän taimistoreissukin on nyt tehty. Kävin ensimmäistä kertaa Kuljun taimistolla, muutama kilometri Vaskikellolta pohjoiseen. Jännää että vaikka asutaan viitostien vieressä, nelostielle ei loppujen lopuksi ollutkaan kovin pitkä matka. Vaikka tulihan tuolle keikalle matkaa kaikkiaan 250 km.. Ettei ihan joka viikko viitsi käydä, mutta ehkä kuitenkin kerran kesässä.

Kokemus on opettanut, että taimistoreissuun täytyy varautua kunnolla. Hinnastoa on tutkittu viikkoja, olen tehnyt listoja ja ennenkaikkea olen miettinyt mihin mitäkin voisi istuttaa. Ja lopuksi täytyi vielä summata hinnat yhteen ja ehkä vielä vähän karsia jotain pois.. Aivan ennennäkemätöntä suunnitelmallisuutta! Mutta näyttipä toimivan. Ja tietysti ennen lähtöä piti vielä tehdä eväät mukaan..

Ensimmäistä kertaa näin livenä isotähtiputken, ja aaaah - se on ihana! Sanoin siellä kukkapaljouden keskellä itselleni että nyt pitää pitää pää kylmänä, ettei ihan kaikkea ala haluttamaan, ja sitten näin tämän isotähtiputken..


Yksi (vain yksi!) heräteostos tuli tehtyä. Tämä oli niin nätti, enkä yhtään tiennyt mikä se on. Itsekseni veikkasin jonkunsortin törmäkukkaa. Olikin kirahvinkukka, jotain sukua törmäkukalle kuitenkin. En ole vielä tutustunut kirahviin sen kummemmin, täytyykin alkaa opiskelemaan..


Tykkään kovasti erilaisista pienikukallisista kärhöistä, tällä kertaa ostin kruunukärhön. Eiköhän jostain löydy joku harmaa aitanseinämä, jota vasten tämä väri näyttää herkulta.


Listalla oli vielä syyshortensia, villapaju, tähtijasmike, erivärisiä ritarinkannuksia ja nauhuksia, auringontähtiä ja harmaamalvikkia. Ja oli siinä vielä jotain muutakin, mutta joku kumma järjenpilkahdus pääsi yllättämään, ja muut ostokset jää ensi kertaan. Nyt sitten istutuspuuhiin..

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sulla on mukavaa tiedossa kun pääset istuttelemmaan kasveja :).
Syysiloa :D.

Heinähattu kirjoitti...

Kiitos Eve! Niin, mikäpäs sen mukavampaa.. Syysiloa sinne myös!