perjantai 9. heinäkuuta 2010

Jotain sentään

..meillä vielä kukkiikin. On jotenkin ollut niin paljon muuta tekemistä ettei pihahommiin ole ehtinyt. Harmi, mutta jospa sitä vaikka sen yhden kukkapenkin tälle kesälle saisi aikaiseksi, toivotaan niin. Uutta tilaa tarvitsisin pioneille, ne kun eivät jaksa kukkia tuossa katveisessa aamuaurinkopenkissä. Yksi, se ainoa pihan vanha pioni eri paikassa sen sijaan on kasvattanut lähes metriset varret ja tehnyt kaksi nuppua, joista toinen on alkanut aueta. Täytyy plärätä kirjastosta lainattua pionikirjaa olisiko siinä vihjeitä lajikenimestä. Kaunis joka tapauksessa.


Navetan edessä ei siinäkään ole mikään hyvä kukkapenkin paikka. Katolta tippuva vesi (jota tosin ei viime aikoina ole juurikaan tippunut..) tiivistää maata tarpeettoman paljon. Alunperinhän laitoinkin siihen vain väliaikaisesti kottikärrykuormallisen naapurista saatuja kasveja sekä muutaman ostotaimen, mutta ainahan on vaarana että väliaikaisesta tulee pysyvää.. Onneksi Mies suunnittelee navetalle uusiokäyttöä, jolloin seinänvieret täytyy salaojittaa. Se taas tarkoittaa että minun täytyy keksiä kaikille siinä majaileville kukille uusi paikka.. Tykkään tosi paljon tästä naapurista saadun päivänliljan väristä, ei olekaan se tavallinen keltainen.


Ruukkuihin sekä maahan istutetut juurakko-mukula-sipulit ei ollut kovin hyvä investointi. Eikä kyllä kovin suurikaan, ainakaan rahallisesti, aikaa ja vaivaahan niihin on kyllä mennyt. Kukkia/nuppuja on seuraavasti: liljat 100%, daaliat 66%, ruostekukka 0%, afrikantähdikki 0% ja kruunuvuokko 4%. 'Mr. Fokker' on ihana sininen (näyttää muuten tosi karmealta keltaista seinää vasten..), josta näyttää tykkäävät öttiäisetkin.

Ei kommentteja: