torstai 22. heinäkuuta 2010

Päivän kukatNavetan seinustalla kukkii yksi ritarinkannus 'Blue Bird', pillisipulit pörrökukillaan ja ilmasipulit hauskoilla kiehkuroilla (jättiheinäsirkkoja, sanoo lapsi). Isotähtiputket ei näytä yhtä henkeäsalpaavan hurmaavilta kuin viime kesänä, niillekin pitää löytää parempi paikka.

Aamuaurinkopenkissä vielä yksi päivänlilja on aukaissut nuppunsa, tämä on taas erivärinen kuin kaksi aiempaa. Lisäksi jatkopalaan istutetut uudet päivänliljat pitäisi olla punaisia, joten kaikkiaan pihasta löytyy neljää eriväristä päivänliljaa. Niissäkin on nuppuja tulossa, ehkä pian nähdään onko näin. Jatkopalassa nuppujaan aukoo myös sitruunankeltainen daalia, kuten kuvasta näkyy.. Myös violettilehtinen heuchera kukkii pienin vaaleanpunaisin tähtikukin, pientä ja kaunista.

Terassinreunalla ruukussa asustava rodo järjesti yllätyksen alkamalla sekin kukkia helteiden kunniaksi. Ehkä ei sittenkään viime kesänä kärsinyt kovin kauheasti purkkikasvatuksesta. Pitäisi sillekin oikea paikka löytää, pelkona vaan on että on liian arka meidän ilmastoon..

Ei kommentteja: