tiistai 27. heinäkuuta 2010

Kauniita ja erikoisiaKun omalla pihalla ei ole mitään ihasteltavaa, käväisin pitkästä aikaa naapurissa ihmettelemässä miltä kukkaloisto sielläpäin näyttää. Uskomattomalta! Mummon alushousujen värinen salkoruusu oli tosi kaunis, vaikka itse en juuri siitä väristä erityisemmin tykkää. Ja eikös sitä juuri jossain puutarhalehdessä ollut juttua monivuotisesta salkoruususta (jonka nimeä en nyt muista), jolla oli juuri tuollaiset liuskoittuneemmat lehdet..? Myös pioniunikot hurmasivat minut täysin. Niissä oli nuppuja vaikka kuinka. Itsekin yritin näitä kasvatella, lopputulos kolme kappaletta noin kymmenen sentin mittaisia versoja.. Naapurilla onnistui hieman paremmin..

Illalla koiranpissitys-/pihailukierroksella bongasin maurinmalvan lehdeltä tooosi oudon ötyksen. Se oli karvainen, täplikäs, sillä oli mustat kädet ja sarvet, pyrstössä pääkallon kuvia ja selässä neljä vesiväripensselin kärkeä. Ihan kumma ötökkä, oispa kyllä mukava tietää mikä tämä on.3 kommenttia:

Millan kirjoitti...

Huisi ötökkä ja komeat kukkaset. Minulle kävi muuten myös unikonkasvatuksessa tänä vuonna kehnosti. Uuden kodin kukkapenkeissä ne eivät suostuneet kasvamaan, vaikka vanhassa pihassa viihtyivät joka nurkalla. Onneksi on noita naaapurin pihoja, joissa itseltä puuttuvia ihanuuksia voi käydä katselemassa :)

sariw kirjoitti...

Aivan ihana salkoruusu ja tuo unikko. Pioniunikot ovat yksiä lemppareitani yksivuotisista kylvökukista : )
Mutta tuo ötökkä on kyllä hurja...

Anonyymi kirjoitti...

Pitkästä aikaa täällä vierailulla. Tuo sanonta:mummon alushousjen värinen salkoruusu. Voi että mua alko naurattaa, empäs ole ennen sitä aatellukkaan, että just tuon värinen se on :D.