perjantai 6. toukokuuta 2011

Päivän puuhatTakana yli neljä tuntia pihatöitä. Juu, en edes käväissyt mansikkamaalla.. Hämyvuokon pienet punertavat versokäpälät bongattu maanpinnasta. Vähän haravoitu. Sisäänkäynnin edusta siivottu roinasta. Takapenkin hirsien alle sorat kärrätty. Seuraavaksi pitäis hirret kantaa autotallista ja pätkiä sopiviksi. Etupihan hirsipenkkiin kärrätty horsepoweria omasta lantakompostista. On muuten ihanannäköistä tavaraa tuo kaksi talvea muhinut pollenpotku.

Nyt onkin penkissä multatila sopivan täynnä, ja muutama kaupungista mukaantarttunut kukkanenkin jo istutettu: sormivaleangervo, valkokukkainen maanpeitekasvi nimeltään tuoksu"dementia", isotähtiputki sekä pihalta siirretyt imikät. Penkissä talven vietti pieni pala kevätkaihonkukkaa, se saa jäädäkin siihen, ei haittaa yhtään vaikka leviäisi yli äyräitten. Tähän siirtelen lisää kasveja omalta pihalta ensi viikolla (hei eihän sen niin pitänyt mennä, tähänhän piti mahtua vaikka mitä uutta..). Huomaa myös sillisalaattisuunnittelun pääperiaate: jokaista kasvilajia saa olla enintään yksi taimi..

1 kommentti:

Irene kirjoitti...

Pollenpotku on varmasti mahtavaa tav araa. Nyt sitä saa jo kaupastakin. Veljeni toi yhtenä vuonna minulle peräkärryllisen sitä tavaraa. Nyt alkaa olla jo vähissä.
Kun tuohon penkkiin laittelet eri kasveja niin huomaat mitkä viihtyy ja mitkä ei. Sitten niitä voi taas siirrellä. Tai minä ainakin aina siirtelen.