perjantai 16. maaliskuuta 2012

Ekat kylvökset


Niin se vaan taas kylpyhuone on muuttunut jokakeväiseen tapaan kylvöhuoneeksi, ja ensimmäiset pienet siemenet on piilotettu mullan alle. Kylvöaikataulu sanoi että ensin pitää kylvää munakoisot ja vesimeloni. Munakoisoja kokeilen ekaa kertaa, ja vesimelonin olen aina ennen kylvänyt vasta yhtäaikaa kurkkujen kanssa, eli toosi paljon myöhemmin. No, nyt onkin ihan uusi lajike (Malali) kokeilussa, kun Sugar Babya ei saanut luomuna. Kylvin myös muutaman tomaattilajikkeen: salsatomaatin, amppelitomaatin ja cocktailtomaatin. Lisää tomaatteja kylvän vielä myöhemmin, niiden kanssa ei mun mielestä ole ollenkaan kiire vielä. Mutta onpa ihanaa, kun saa joka päivä (eli monta kertaa päivässä) käydä kurkistelemassa kylpyhuoneen penkin alla olevaan kylvölaatikkoon että joko siemenet on itäneet. Ja pian täytyy alkaa järjestelemään tilaa ikkunalaudoille. Ja ennen kesää täytyy paikata kasvihuoneen kattokin, jos mielii oikeasti satoa näistä saada.. (Sori, ankea kuva..)

4 kommenttia:

Insinööri kirjoitti...

Milloinkahan sitä saisi itseään niskasta kiinni ja kokeilisi itsekin kasvattaa tomaatit ja muut ihan siemenestä lähtien. Taitaa tämäkin vuosi mennä edellisten tyyliin, että jossain vaiheessa huomaa jotta olisihan ne kylvöhommatkin voinut hoitaa jo muutama viikko sitten.

ansa kirjoitti...

..juuri tuo kurkkiminen kylvöksiin on niin huumaavaa kerrassaan..joko..joko pilkistää...
ja insinööri, tuttu juttu, hups..kylvöajat menivät jo...mut pikkuhiljaa sitä oppii käyttämään tuota kalenteria:)näköjään...

Multasormi kirjoitti...

Onnea kylvöksille!

Susanna kirjoitti...

Huoh, tomaatit odottavat täälläkin kylvämistään. Tänään aion ottaa itseäni niskat kiinni ja siirtyä kylvöpuuhiin parin viikon tauon jälkeen. Noita jo itäneitä kylvöksiä täytyy tosiaan käydä kurkkimassa usein :)