tiistai 14. elokuuta 2012

Monttu auki
"Ei mitään hätää, jos ei omat voimat riittäneet.." ..sitten otettiin avuksi konevoimat. Ensin yritin kaivaa uutta istutusaluetta perinteisesti talikolla - pyh siitä mitään tullut: maa on märkää ja täynnä nurmenjuuria. Sitten otin avuksi pikkuvantin, ns. pienoiskaivurin, eikä siitäkään tullut mitään kun en vaihtanut siihen sitä minikauhaa jolla on tarkotus kaivaa, ja silläkin kaivaminen olisi vienyt viikon. Mies sitten ehdotti että kaivetaan traktorilla, vaikkei se mikään kaivuri olekaan. Ja sitten kaivettiin. Nättiä siirtonurmikkoa sillä irtosi, ja sille ois ollu käyttöäkin tien toisella puolella ompputarhassa, mutta ei ihan yhtä nättinä palana lähteny kauhasta pois.. harmi! Mutta niinpä vaan pihan reunaan tuli pari metriä leveä ja toistakymmentä metriä pitkä monttu! Onkin ollut vaikea keksiä minkämuotoisen alueen kaivan, eipähän tarvi miettiä enää. Tuollanen säntillinen suorakaide tuntuukin yhtäkkiä oikein hyvältä - outoa..

Nyt vaan möyhimään pohjia (on jo hyvällä mallilla!), lisäämään kompostia ja hepankakkaa, kehittelemään reunoja ja sitten se kaikkein mukavin homma: suunnittelemaan, hankkimaan taimia ja istuttamaan. Ja sitten vain odottelemaan ensi kevättä ja kesää että pääsee nauttimaan kättensä töistä. Huippua!

5 kommenttia:

Millan kirjoitti...

Wau! Monttu auki täällä ihailen. On se loistava onnenepotku, että puutarhastelijan lisäksi talosta löytyy koneita ja puoliso, joka niitä auliisti käyttää. Meikäläisellä ei ole kumpaakaan ylellisyyttä ja käsipelillä tuon alueen kaivamiseen olisi kulunut about kaksi kesää ( ja sitten olisikin saanut aloittaa alusta, kun rikkaruohot ovat vallanneet montun ;)

pioni kirjoitti...

Kyllä tuonkokoisessa alueessa onkin hyvä että on hevosvoimia apuna. Mahtavan istutusalueen siihen kyllä saat:)

Laura kirjoitti...

Vautsi vau, tuohonhan mahtuu vaikka ja mitä. Sitä mielenkiinnolla odotellen.=)

Katja kirjoitti...

Heinosti tuli homma hoidettua.
Melkein jo alkoi omiakin sormia syyhyttämään,kun katselee kuvaa noin isosta alasta jolle pääsisi suunnittelemaan kasviryhmää ja istuttelemaan :)

Häivähdys kirjoitti...

No jopas jotakin! Meilläkin olisi käyttöä tuollaiselle! Täällä sitä vaan kaivetaan salaattimoottorin voimalla lapiolla, sen verran kuin jaksetaan ja viitsitään :) (yleensä ei viitsitä).