torstai 2. elokuuta 2012

Vielä jotain odotettavaa
Jotkut pitelevät vielä nuppunsa tiukasti supussa, kuten tutut punainen päivänlilja, sinipallo-ohdake, Piilu-kärhö, rohtosalkoruusu, punahatut sekä tuo ekan kuvan lähes parimetrinen hujoppi, jonka kasvatin siemenestä viime keväänä. Viime vuonna teki jo komean lehtiruusukkeen, ja nyt on kasvanut siis taivaisiin ja lehtihangat on täynnä nuppuja. Hänen pitäisi olla liuskasalkoruusu. Ja toden totta, lehdet onkin vähän viikunanlehden muotoiset. Kukkien väri oli pitkään arvoitus, muistaakseni oli värisekoitus mistä tämän kylvin. Nyt ensimmäinen nuppu vähän jo vilauttaa väriä, ihan perusookoolta näyttää, jännäsin pitkään että eihän ole se mummonalushousun väri, ja onneksi ei ole (vaikka sellainenkin voi oikein röyhelöisenä olla jopa hieno). Liuskasalkoruusun kerrotaan olevan kestävämpi kuin tarhasalkoruusu, ja monivuotinen eikä pelkästään kahden vuoden ilo. Kattellaan kuinka talvehtii, ainakin lehtiruusuke talvehti viimeksi hyvin.

Näiden lisäksi odotan näkeväni eka kertaa Salinas-liljan, joka kuvassa on niin nätti, ja nyt tuossa nupullaan jo sekin. Koko kesän olen odottanut pääseväni kaivelemaan pihalle, uusia penkkejä tekemään, ja sitä odottelen vieläkin. Nyt kun ois pari päivää ollut kelejä niin ei ole ollut aikaa, plääh..

Mitäs sinä odottelet vielä tänä kesänä näkeväsi tai tekeväsi?

3 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Täällä odotellaan salkoruusua, kallionauhusta ja konnanyrttiä nyt ainakin... ja köynnöksiin lisää pituutta :)

Katja kirjoitti...

Mulla ei ole vieläkään kaikki väri/tuoksuliljat auenneet. Myös punatähkät ja syyshortensiat ovat odottelulistalla.
Keväällä kylmää saaneet mustasilmäsusannat alkoivat vasta tänään kukkia samoin kuin aitoelämänlankaköynnöskin. Tuoksuherneetkään eivät vielä kuki kuten eivät malopitkaan. Joten onhan täällä,vaikka mitä vielä odotettavissa . Onneksi :)

pioni kirjoitti...

Salkoruusut veivät aivan sydämeni kesälomareissulla ollessani. Niitä kukki lähes jokaisen talon edustalla tanskanmaalla, ainakin pikkukylien tienvarsilla.